ακολουθηστε μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Βίκυ Καβαλλάρη: Φτωχά τα λόγια για τον Ποιμενάρχη Άνθιμο

Την Κυριακή 03/09/2023, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ανθίμου, η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Ανατολικής Αττικής, Βίκυ Καββαλάρη έδωσε το παρών στα Ονομαστήρια, αλλά και Αποχαιρετιστήρια του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου.

Η ίδια σχολίασε σχετικά:

“Έντονα τα συναισθήματα της χαρμολύπης, αντικρίζοντας τον Ιεράρχη όλων, αλλά και συνάμα δικό μας εγκάρδιο θείο, να απευθύνει τον αποχαιρετιστήριο λόγο του.

Φτωχά τα λόγια για τον Ποιμενάρχη Άνθιμο, που διακόνησε επί 50 συναπτά έτη την αρχιεροσύνη, μέσω της Μητροπόλεως Αλεξανδρούπολης και Θεσσαλονίκης, με λόγο μεστό, δυναμικό, αταλάντευτο και έργο δημιουργικό, πνευματικό, με έντονο αποτύπωμα στην κοινωνική ζωή του τόπου, που τόσο αγαπά να υπερασπίζεται.

Ακόμη φτωχότερα όμως είναι τα λόγια για τον άνθρωπο Άνθιμο, όπως έχουμε την τιμή να το βιώνουμε μέσω του συγγενικού μας δεσμού! Ενδεικτική του ήθους και της αρετής του η φράση με την οποία ολοκλήρωσε στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου τον προφορικό του λόγο: «Δεν αξίζω ευχαριστίες. Τον Θεό να ευχαριστούμε. Εγώ έπραξα το καθήκον μου!».

Μόνο ευγνωμοσύνη και σεβασμός προς τον σπουδαίο Ιεράρχη, εκείνον, που οικοδόμησε δεκάδες Ιερών Ναών και Μονών, που συνέστησε ευαγή ιδρύματα, οικοτροφεία και μαθητικές κατασκηνώσεις, που πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Ιατρικής Σχολής Αλεξανδρουπόλεως, που καθιέρωσε τη χρηματική ενίσχυση για τους τριτέκνους, που στάθηκε άδολα και αθόρυβα δίπλα σε πάσχοντες, ανεξαρτήτως πεποιθήσεων και θρησκεύματος.

Παναγιώτατε, σας ευχόμαστε έτη πολλά και σας ευχαριστούμε”!