ακολουθηστε μας

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ποια hobby να ξεκινήσεις τη νέα σχολική χρονιά!

Η δύσκολη καθημερινότητα και τα απαιτητικά ωράρια εργασίας πολύ συχνά σου αποσπούν πολλή ενέργεια με αποτέλεσμα να μην έχεις όρεξη και διάθεση για το υπόλοιπο της ημέρας σου. Τώρα που τελείωσε το καλοκαίρι είναι η ευκαιρία να ξεκινήσεις μια νέα δραστηριότητα η οποία θα σε ανανεώσει αρκετά ενώ θα σου δώσουν πολλά οφέλη τόσο στην υγεία αλλά και στη ψυχολογία σου. Σε αυτό το άρθρο, συγκεντρώσαμε μερικές πρωτότυπες ιδέες για να ξεκινήσεις ένα μοναδικό hobby αυτή την χρονιά!

  • Μαθήματα χορού

Τα μαθήματα χορού είναι μια δραστηριότητα η οποία θα σε ωφελήσει πολλαπλά. Αρχικά, ως προς την κοινωνικοποίηση καθώς θα κάνεις νέες γνωριμίες και φιλίες με ανθρώπους που έχεις τα ίδια ενδιαφέροντα. Αν δεν είσαι σίγουρος για το είδος του χορού που θέλεις να ξεκινήσεις, μπορείς να κάνεις ένα δοκιμαστικό μάθημα σε μια σχολή ώστε να καταλήξεις στο στιλ χορού που σου ταιριάζει περισσότερο.

  • Μαθήματα κεραμικής

Τον τελευταίο καιρό, όλο και περισσότερα εργαστήρια κεραμικής θα βρεις στα στενά της πόλης όπου κάποια απ’ αυτά προσφέρουν μαθήματα κεραμικής και πηλού. Στα μαθήματα αυτά, θα μάθεις να επεξεργάζεσαι τον πηλό από την αρχική μορφή, να δίνεις σχήμα, να ψήνεις τη δημιουργία σου, να γυαλίζεις και να βάφεις. Με έμπειρους δασκάλους και τις κατάλληλες οδηγίες μπορείς να δημιουργήσεις ένα πρωτότυπο κεραμικό βάζο, κούπες, πιατέλες και πολλά ακόμη διακοσμητικά σπιτιού.

  • Μαθήματα ξένων γλωσσών

Η εκμάθηση των ξένων γλωσσών είναι ένα hobby που μπορείς να το κάνεις σε όποια ηλικία και αν βρίσκεσαι. Μπορείς να επιλέξεις μια ξένη γλώσσα η οποία θα σου δώσει και αρκετά εφόδια στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία όπως τα κινέζικα https://www.siountri.gr/news/kinezika-mia-dyskoli-glossa/ και τα ρωσικά. Αν και είναι δύσκολες γλώσσες, στα μαθήματα κινέζικων https://www.siountri.gr/language/mathimata-kinezikon/ και ρωσικών θα μάθεις αρκετά πράγματα τόσο για την κουλτούρα όσο και την ιστορία αυτών των λαών. Εναλλακτικά, μπορείς να ξεκινήσεις μαθήματα ισπανικών ή ιταλικών ώστε να προετοιμαστείς για ένα ταξίδι αναψυχής στην Ισπανία και την Ιταλία.

  • Μαθήματα ζωγραφικής

Η τέχνη είναι μια μορφή έκφρασης κάθε δημιουργού. Αν σου αρέσει η ζωγραφική και αυτή η μορφή έκφρασης, αυτό το hobby είναι η κατάλληλη επιλογή. Εκτός από την ιστορία της τέχνης, τις επιρροές και τους διάσημους ζωγράφους, σε αυτά τα μαθήματα θα μάθεις να σχεδιάζεις είτε χρησιμοποιείς μολύβι, είτε κάρβουνο ακόμη και χρώματα. Είναι μια δραστηριότητα η οποία θα σε εξελίξει σημαντικά και ως άτομο αλλά και ως ‘’καλλιτέχνη’’.

  • Μαθήματα beach volley

Από τη λίστα μας δεν θα μπορούσε να λείπει ένα άθλημα και γι’ αυτό επιλέξαμε το beach volley. Σχεδόν όλοι παίζαμε στο σχολείο volley ή συμμετείχαμε στις σχολικές ομάδες. Το beach volley είναι ένα ολυμπιακό άθλημα, λαμβάνει χώρα σε γήπεδο με άμμο και γυμνάζει πολύ όλο το σώμα. Είναι ένα από τα πιο διασκεδαστικά αθλήματα που μπορείς να ξεκινήσεις και η συχνότητα των μαθημάτων είναι περίπου δύο φορές την ομάδα. Ακόμη, μπορείς με τους συμπαίκτες ή τους φίλους σου να κλείνετε ένα γηπεδάκι και να παίζετε τα Σαββατοκύριακα.

Ελπίζουμε να σε ενθουσίασε κάποια από τις παραπάνω προτάσεις και να ξεκινήσεις άμεσα ένα νέο hobby που θα σου ταιριάζει και θα γεμίζει ευχάριστα το καθημερινό σου πρόγραμμα.