ακολουθηστε μας

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ξεκινήστε διατροφή, όλα όσα πρέπει να προσέξετε!

Tο να ξεκινήσουμε και να διατηρήσουμε τη δίαιτα μας είναι πραγματικά κάτι το δύσκολο καθώς οι πειρασμοί να υποκύψουμε στα γλυκά και στην ανθυγιεινή διατροφή είναι πολλοί.  Βέβαια κάνοντας μερικά βήματα κάθε φορά μπορούμε να καταφέρουμε να ακολουθήσουμε το διατροφικό μας πλάνο και να χάσουμε τα περιττά κιλά που μας βασανίζουν. Όταν κάνουμε διατροφή υπάρχουν διάφορα πράγματα που χρειάζεται να δώσουμε τη προσοχή μας, ώστε να μην κάνουμε μια ακόμα αποτυχημένη προσπάθεια αλλά ο κόπος και η υπομονή μας επιτέλους να αποδώσει.

 

Δημιουργήστε ένα ισορροπημένο πλάνο διατροφής

Δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να στερείτε από τον εαυτό σας τα σημαντικά γεύματα της ημέρας. Αυτά είναι που μας δίνουν την δύναμη της ημέρας, μας κρατάνε στα πόδια μας και βοηθούν να έχουμε έναν καλό και ενεργοποιημένο μεταβολισμό. Αποφεύγοντας το πρωινό δεν καταφέρνουμε να χάσουμε τα περίσσια κιλά μας, αντίθετα κάνουμε κακό στον οργανισμό μας απομακρύνοντας τον από τις απαραίτητες βιταμίνες και πρωτεΐνες που πρέπει να λάβει για να λειτουργήσει σωστά.

Φτιάξτε πιάτα που σας αρέσουν

Το να κάνετε διατροφή δεν σημαίνει αναγκαστικά να τρώτε τροφές και γεύματα που δεν σας αρέσουν. Ξεχάστε τα βαρετά και άνοστα πιάτα, βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και φτιάξτε ένα απολαυστικό γεύμα. Παραδείγματος χάρη ως πρωινό μπορείτε να έχετε ένα μπολ με φρούτα ξηρούς καρπούς και μέλι ή μια ομελέτα με λαχανικά συνοδευμένο το καθένα με  ένα δροσιστικό ποτήρι φυσικό χυμό ή εναλλακτικά ένα ποτήρι κεφίρ. Το μεσημέρι μπορείτε να μαγειρέψετε σπιτικά φαγητά αναζητώντας διάφορες συνταγές για υγιεινά γεύματα στο διαδίκτυο και το βράδυ να φάτε κάτι πιο ελαφρύ όπως ένα πρόβειο γιαούρτι με μέλι ή μερικά φρούτα με ένα δύο μπισκότα διαίτης.

Φτιάξτε μια δίαιτα με βάση το πρόγραμμα σας

Είναι σημαντικό η δίαιτα να ακολουθεί τον τρόπο ζωής και τις συνήθειες σας, καθώς μόνο έτσι θα καταφέρετε να την εφαρμόσετε στη καθημερινότητα σας. Εντάσσοντας στη ζωή σας ένα πρόγραμμα στο οποίο δεν μπορείτε να ανταπεξέλθετε θα σας οδηγήσει να παρατήσετε για άλλη μια φορά τη προσπάθεια σας και να κυλίσετε στις παλιές διατροφικές σας συνήθειες.

Βάζετε μικρούς στόχους κάθε φορά

Δεν μπορεί κανένας μας εύκολα να αφήσει πίσω έναν τρόπο ζωής  έτσι λοιπόν συμβαίνει και με τη διατροφή μας. Καμία δίαιτα μέσα σε μια βδομάδα δεν μπορεί να σας κάνει να χάσετε μαγικά πέντε κιλά έτσι λοιπόν πρέπει να συμφιλιωθείτε με τον εαυτό σας, να αφοσιωθείτε στη δίαιτα σας και να θέσετε μικρούς και ρεαλιστικούς στόχους. Θέτοντας μικρούς στόχους κάθε φορά βοηθάτε τον εαυτό σας  στο  να μην απογοητεύεστε και να μην υποκύπτετε σε στιγμές αδυναμίας, καθώς όταν έχετε φτάσει στο σημείο που θέλετε μπορείτε πλέον να προχωρήσετε ευκολότερα στο επόμενο βήμα.