ακολουθηστε μας

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ποια είναι τα οφέλη από την ύπαρξη ενός αναστημόμετρου και άλλων ιατρικών συσκευών στο σπίτι

H αγορά ενός αναστημόμετρου για την χρήση  στο σπίτι όπως και η ύπαρξη ενός πιεσόμετρου μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στα νεαρά και ενήλικα μέλη μιας οικογένειας. Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα είναι η τακτική παρακολούθηση της ανάπτυξης του ύψους των παιδιών.
Το ύψος είναι ένας ουσιαστικός δείκτης της συνολικής υγείας και ανάπτυξης ενός παιδιού και η παρακολούθηση του μπορεί να βοηθήσει στην έγκαιρη αναγνώριση τυχόν προβλημάτων. Οι τακτικές μετρήσεις μπορούν επίσης να βοηθήσουν τους γονείς να προσδιορίσουν εάν το παιδί τους μεγαλώνει με υγιή ρυθμό και εάν απαιτούνται οποιεσδήποτε παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με πρόσφατες ιατρικές μελέτες, η χρήση ενός αναστημόμετρου στο σπίτι μπορεί να βοηθήσει στην έγκαιρη ανίχνευση διαταραχών ανάπτυξης, οδηγώντας σε έγκαιρη παρέμβαση ενός γιατρού, π.χ ενός ορθοπεδικού αν πρόκειται για την εμφάνιση σκολίωσης που εμποδίζει την ομαλή ανάπτυξη του ύψους. Έτσι, η ύπαρξη ενός αναστημόμετρου μπορεί να βοηθήσει τους γονείς να παρακολουθούν την ανάπτυξη του παιδιού τους.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της ύπαρξης ενός μετρητή ύψους στο σπίτι είναι η ικανότητα εντοπισμού πρώιμων σημείων προβλημάτων υγείας. Οι μετρήσεις ύψους μπορούν να παρέχουν πληροφορίες για πιθανά προβλήματα υγείας, όπως διαταραχές του θυρεοειδούς, ανεπάρκειες αυξητικής ορμόνης και άλλες ιατρικές καταστάσεις που επηρεάζουν την ανάπτυξη.

Η έγκαιρη ανίχνευση μπορεί να οδηγήσει σε άμεση ιατρική φροντίδα και καλύτερα αποτελέσματα. Επιπλέον, οι μετρήσεις ύψους μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας της θεραπείας προκειμένου να διαπιστωθεί αν θα πρέπει να υπάρξει στο μέλλον κάποια αναπροσαρμογή ή αλλαγή προσέγγισης του προβλήματος μέσα από άλλη διαδικασία. Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί και από τον θεράποντα ιατρό που είναι υπεύθυνος για την παρακολούθηση της υγείας του παιδιού. Επομένως, η ύπαρξη ενός μετρητή ύψους στο σπίτι μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό και τη διαχείριση πιθανών προβλημάτων υγείας, οδηγώντας σε βελτιωμένα συνολικά αποτελέσματα χωρίς να είναι αναγκαίος ο προγραμματισμός συνεχόμενων ραντεβού στον γιατρό.

Εκτός από την παρακολούθηση της ανάπτυξης, τα αναστημόμετρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση της προόδου και των στόχων της φυσικής κατάστασης του παιδιού. Οι μετρήσεις ύψους μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον υπολογισμό του δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ), ο οποίος είναι δείκτης της συνολικής υγείας και φυσικής κατάστασης ενός ατόμου. Η παρακολούθηση του ΔΜΣ μπορεί να βοηθήσει τα άτομα να θέσουν και να επιτύχουν τους στόχους που έχουν θέσει για την καλυτέρευση της φυσικής τους κατάστασης, όπως η απώλεια βάρους ή η δημιουργία μυϊκής μάζας. Επιπλέον, ο συνδυασμός ενός αναστημόμετρου και ενός πιεσόμετρου, μπορεί να παρέχει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της συνολικής υγείας. Οι τακτικές μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα να εντοπίσουν τυχόν πιθανά προβλήματα αρκετά νωρίς.

Τέλος, εδώ θα πρέπει να τονίσουμε την ανάγκη της σωστής σωματικής δραστηριότητας και πόσο σημαντική είναι  για την φυσική αποκατάσταση, οδηγώντας σε πολλά οφέλη για την υγεία, όπως η βελτίωση της διαύγειας και της ευεξίας, τη σωστή διαχείριση του βάρους, την πρόληψη διαφόρων ασθενειών που σχετίζονται με το βάρος και την κακή λειτουργία της καρδιάς και την βελτίωση της δύναμης των οστών και των μυών. Επομένως, μπορεί κανείς εύκολα να συμπεράνει ότι, η επένδυση σε ένα αναστημόμετρο και σε ένα πιεσόμετρο μπορεί να τον βοηθήσει στον στόχο που έχει επιλέξει και στην βελτίωση της συνολικής υγείας και ευεξίας του.