ακολουθηστε μας

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Mπαμ στις Αχαρνές: Έκπτωτος και με τη βούλα του Συμβουλίου της Επικρατείας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

Μια ανάσα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και φαίνεται πως κάποια δεδομένα διαφοροποιούνται.
Ένας εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη παράταξης που λέει ότι είναι «για όλους» η οποία διεκδικεί την ψήφο των Αχαρνέων, έχοντας επενδύσει στην τοξικότητα και την καταγγελτική πολιτική, φαίνεται πως έχει οριστικά πρόβλημα εκλογιμότητας.

Συγκεκριμένα του είχε επιβληθεί ποινή η πειθαρχική ποινή της έκπτωσης από δόλο. Στην απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ο συγκεκριμένος άσκησε αίτηση αναίρεσης. Όπως όμως αποφασίστηκε και κοινοποιήθηκε σε όλους σε όλα τα αρμόδια όργανα (πρωτοδικείο, υπουργείο Εσωτερικών) απορρίπτεται η αίτησή του και έτσι κηρύσσεται έκπτωτος. Παράλληλα αυτό σημαίνει πως έχει και πρόβλημα εκλογιμότητας αν και πλέον έχουν κατατεθεί τα ψηφοδέλτια και δεν μπορούν να αλλάξουν.

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με την απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης η ποινή είχε επιβληθεί για παράβαση καθήκοντος ενόσω ήταν πρόεδρος Νομικού Προσώπου σε προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο. Στο σκεπτικό της απόφασης τονίζεται και πως υπάρχει ποινική διαδικασία για ένα ποσό που φτάνει τα 400.000 ευρώ.