ακολουθηστε μας

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σπύρος Βρεττός: Συνεχίζουμε όλοι μαζί ΣΤΑΘΕΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ για τις Αχαρνές που αξίζουν τα παιδιά μας

Το μήνυμα του Δημάρχου, Σπύρου Βρεττού στους δημότες της πόλης μας μέσα από το axarnea.gr.

Συνδημότισσες και συνδημότες, είμαστε λίγες μέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης του Οκτώβρη. Της μέρας που θα αποφασίσετε σε ποιον θα εμπιστευτείτε τις τύχες της πόλης μας για τα επόμενα πέντε χρόνια. Μια απόφαση που δεν πρέπει να ληφθεί με άλλα κριτήρια παρά μόνο με τη σκέψη στο μέλλον των Αχαρνών. Στο μέλλον των παιδιών μας δηλαδή και στις σελίδες που μπορούμε να γράψουμε στο βιβλίο τούτου εδώ του τόπου.

Ένα βιβλίο με μακραίωνη ιστορία, αφού έχουμε την τύχη να κατοικούμε σε έναν από τους πιο παλιούς δήμους, αλλά και σε έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της Αττικής. Γνωρίζουμε όλοι τις ανάγκες, τα προβλήματα αλλά και τα προτερήματά του. Εδώ στους πρόποδες της Πάρνηθας εκτείνεται μια πανέμορφη πόλη, η οποία τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μια διαρκή αυξητική πληθυσμιακή τάση. Όλο και περισσότεροι την επιλέγουν ως τόπο κατοικίας ή επαγγελματικής δραστηριότητας.

Αυτή η συγκυρία δημιουργεί μία ευκαιρία για αλλαγή. Στο παρελθόν υπήρξαν κι άλλες τέτοιες ευκαιρίες, οι οποίες δυστυχώς χάθηκαν. Βρεθήκαμε έτσι σήμερα, να μην έχουμε αντιμετωπίσει ακόμη προβλήματα βασικών υποδομών. Δεν ωφελεί όμως να μεμψιμοιρούμε και να γυρίζουμε στο παρελθόν. Τώρα είναι η σειρά μας. Έχουμε εμείς τη δυνατότητα να προχωρήσουμε μπροστά.

Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια μαζί με τους συνεργάτες μου προσπαθήσαμε να βάλουμε τις βάσεις για τη νέα πορεία. Δώσαμε έμφαση στη βελτίωση της καθημερινότητας και συνάμα κάναμε σημαντικά βήματα στον τομέα των υποδομών. Κάναμε και ωριμάσαμε μελέτες, εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις, προχωρήσαμε τις διαδικασίες κι έτσι τώρα είμαστε έτοιμοι να μαζέψουμε τους καρπούς της δουλειάς μας. Έργα εμβληματικά που θα κάνουν τις Αχαρνές μία σύγχρονη πόλη έχουν ήδη ξεκινήσει.

Αντιπλημμυρικά, οδοφωτισμός, οδική ασφάλεια, ασφαλτοστρώσεις, σχολεία, αναπλάσεις κεντρικών οδών, μητροπολιτικό πάρκο. Δεν είναι προεκλογικές υποσχέσεις, δεν είναι μακέτες, δεν είναι ευσεβείς πόθοι. Είναι έργα τα οποία σε λίγες εβδομάδες θα τα βλέπουμε να υλοποιούνται και σε λίγους μήνες θα τα χαιρόμαστε.

Ο στόχος μας είναι συγκεκριμένος και ξεκάθαρα διατυπωμένος. Οι Αχαρνές θα γίνουν μια πόλη σύγχρονη και φιλική. Μια πόλη προσβάσιμη και φιλόξενη. Μια πόλη εξωστρεφής, μια πόλη που θα χαίρεσαι να ζεις την κάθε σου μέρα.

Αντίπαλός μας είναι μόνο ο χρόνος. Τα τέσσερα χρόνια που πέρασαν αποδείξαμε πως θέλουμε, πως μπορούμε και πως γνωρίζουμε τον τρόπο για να τα καταφέρουμε. Ένα πράγμα δεν μπορούμε να νικήσουμε και αυτό είναι ο χρόνος. Όλοι μας θέλουμε τα καλύτερα αποτελέσματα και τα θέλουμε τώρα. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι απέναντι σε όλους τους συνδημότες μας να ακολουθήσουμε κάθε διαδικασία. Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια πετύχαμε να επαναφέρουμε τον δήμο σε μια οικονομική κανονικότητα και είμαστε αποφασισμένοι να μην υποθηκεύσουμε το μέλλον των παιδιών μας. Αντίθετα είμαστε αποφασισμένοι τα παιδιά μας να παραλάβουν μία πόλη που θα τη χαίρονται και θα τη ζουν κάθε τους μέρα.

Φίλες και φίλοι, σε λίγες μέρες θα βρεθείτε ενώπιον της κάλπης. Εκεί θα κληθείτε να επιλέξετε αυτούς που θα σας εκπροσωπήσουν για τα επόμενα πέντε χρόνια στη διοίκηση του Δήμου. Ζητώ από εσάς τη στήριξή σας και την ψήφο σας. Ζητώ όμως να κάνετε και μια συνειδητή επιλογή με κριτήριο την επόμενη μέρα της πόλης σας. Τα προηγούμενα χρόνια δώσαμε αποδείξεις, παρουσιάσαμε σημαντικά δείγματα γραφής και κυρίως κάναμε πράξη όσα είχαμε δεσμευτεί. Το στοίχημα των εκλογών της 8ης Οκτώβρη είναι η νίκη της παράταξής μας «Αχαρνές Υπερήφανος Δήμος», για να προχωρήσει η πόλη στην πορεία που χαράξαμε. Δεν θα χαθεί άλλη ευκαιρία, δεν θα γυρίσουμε πίσω σε περίεργες εποχές, δεν θα παίξουμε το μέλλον των Αχαρνών σε μια προεκλογική ζαριά, δεν θα αφήσουμε κανέναν να κάνει γκρίζο το όραμα μας.

Πριν τέσσερα χρόνια ξεκινήσαμε μια κοινή πορεία. Εσείς οι δημότες μας εμπιστευτήκατε και εμείς προσπαθήσαμε να δικαιώσουμε την επιλογή σας. Νομίζω πως τα καταφέραμε και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά, αποδεικνύεται από το γεγονός πως πλέον είμαστε πολύ περισσότεροι. Συγκροτήσαμε την πιο ισχυρή αυτοδιοικητική ομάδα, σε πνεύμα συναίνεσης, συνεργασίας και ενότητας. Αυτή η προσπάθεια δεν θα πάει χαμένη και είμαι σίγουρος πως θα την επιβραβεύσετε. Και θα συνεχίσουμε όλοι ΜΑΖΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

ΣΠΥΡΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ
Δήμαρχος Αχαρνών