ακολουθηστε μας

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Από τι υλικά κατασκευάζονται οι βιοδιασπώμενες σακούλες και γιατί ωφελούν το περιβάλλον

Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την κατασκευή βιοδιασπώμενης σακούλας βασίζεται στην χρήση  φυτικών υλικών, όπως άμυλο καλαμποκιού, άμυλο πατάτας και ζαχαροκάλαμο, υλικά που μπορούν να διασπαστούν πλήρως σε οργανική ύλη από μικροοργανισμούς, ακόμα και σε έναν οικιακό κάδο κομποστοποίησης.

Τεχνολογία βιοδιασπώμενων σακουλών: Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιεί υλικά, όπως πολυγαλακτικό οξύ (PLA) και πολυυδροξυαλκανοϊκά (PHAs), για τη δημιουργία σακουλών που τελικά θα διασπαστούν με την πάροδο του χρόνου, αλλά ενδέχεται να μην αποσυντεθούν πλήρως σε οργανική ύλη.

Τεχνολογία ανακυκλώσιμων σακουλών: Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιεί υλικά, όπως τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο (PET) και πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας (HDPE), για τη δημιουργία σακουλών που μπορούν να συλλεχθούν και να ανακυκλωθούν σε νέα προϊόντα, όπως πλαστικές σακούλες και άλλα υλικά συσκευασίας.

Η τεχνολογία και τα υλικά που χρησιμοποιούνται  για την παραγωγή βιοαποδομήσιμων σακουλών εξαρτάται  από τις επιθυμητές ιδιότητες που πρέπει να έχουν οι συγκεκριμένες σακούλες και την χρήση για την οποία προορίζονται. Η τεχνολογία κομποστοποιήσιμων σακουλών είναι μια σχετικά νέα τεχνολογία, που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια. Βασίζεται στη χρήση υλικών φυτικής προέλευσης που μπορούν εύκολα να διασπαστούν από μικροοργανισμούς. Για την παραγωγή κομποστοποιήσιμων σακουλών, τα φυτικά υλικά μετατρέπονται πρώτα σε βιοπλαστική ρητίνη. Αυτή η ρητίνη χρησιμοποιείται στη συνέχεια για την παραγωγή σακουλών χρησιμοποιώντας μια ποικιλία διαδικασιών παραγωγής, όπως εξώθηση, χύτευση με έγχυση και χύτευση με εμφύσηση.

Τεχνολογία βιοδιασπώμενων σακουλών

Η τεχνολογία βιοδιασπώμενων σακουλών είναι μια πιο ώριμη τεχνολογία από την τεχνολογία κομποστοποιήσιμων σακουλών. Χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια για την παραγωγή βιοδιασπώμενων προϊόντων, όπως συσκευασίες τροφίμων και σκεύη μιας χρήσης ακόμα και για τις σακούλες κούριερ και για μεταφορές προϊόντων.

Τεχνολογία ανακυκλώσιμων τσαντών

Η τεχνολογία ανακυκλώσιμων σακουλών είναι η πιο ώριμη από τις τρεις τεχνολογίες. Χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια για την παραγωγή ανακυκλώσιμων προϊόντων, όπως πλαστικά μπουκάλια και δοχεία τροφίμων. Οι ανακυκλώσιμες σακούλες συνήθως κατασκευάζονται από υλικά όπως PET και HDPE. Αυτά τα υλικά είναι μη ανανεώσιμα, αλλά μπορούν να ανακυκλωθούν σε νέα προϊόντα.

Πώς η πράσινη τεχνολογία  έχει επηρεάσει την κατασκευή σακουλών κούριερ

Τα βιοδιασπώμενα υλικά χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για την παραγωγή σακουλών ταχυμεταφορών. Αυτό συμβαίνει επειδή τα βιοδιασπώμενα υλικά προσφέρουν μια σειρά πλεονεκτημάτων σε σχέση με τα παραδοσιακά πλαστικά υλικά, όπως μειωμένες περιβαλλοντικές επιπτώσεις και βελτίωση της εικόνας της επιχείρησης στους καταναλωτές.

Οι βιοδιασπώμενες σακούλες ταχυμεταφορών είναι επίσης ελαφριές και ανθεκτικές, γεγονός που τις καθιστά ιδανικές για αποστολή ποικίλων προϊόντων. Είναι επίσης ασφαλείς για τα τρόφιμα, καθιστώντας τες κατάλληλες για αποστολή τροφίμων και ποτών. Η χρήση βιοδιασπώμενων υλικών σε σακούλες ταχυμεταφορών είναι μια θετική εξέλιξη για τον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Βοηθά στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και στο να γίνει το ηλεκτρονικό εμπόριο πιο βιώσιμο.

Από την άλλη, οι ανακυκλώσιμες τσάντες ταχυμεταφορών κατασκευάζονται από υλικά που μπορούν να συλλεχθούν και να ανακυκλωθούν σε νέα προϊόντα. Αυτές οι σακούλες είναι μια καλή επιλογή για επιχειρήσεις που θέλουν να μειώσουν το αποτύπωμα του άνθρακα υποστηρίζοντας τα προγράμματα ανακύκλωσης. Οι επιχειρήσεις που αποστέλλουν προϊόντα σε σακούλες κούριερ μπορούν να επιλέξουν από μια ποικιλία βιοδιασπώμενων υλικών και τεχνολογιών. Η καλύτερη επιλογή για μια επιχείρηση θα εξαρτηθεί από τις συγκεκριμένες ανάγκες και τους στόχους της.