ακολουθηστε μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Στη Βουλή φέρνει ο Γιώργος Καραμέρος την αύξηση κατά 80% στα Δημοτικά Τέλη του Δήμου Αχαρνών

Η απόφαση για αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη ύψους 80% για τις κατοικίες και 60% για την επαγγελματική στέγη που ανακοίνωσε ο Δήμος Αχαρνών είναι το αντικείμενο Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Καραμέρος προς την Υπουργό Εσωτερικών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην Ερώτηση, η αύξηση αυτή δεν ανταποκρίνεται στις μεταβολές του δείκτη τιμών καταναλωτή στα συγκεκριμένα αγαθά, ενώ σε σχέση με τη σταθερότητα των τελών επί χρόνια δεν φαίνεται άμεση σύνδεση με τις πρόσφατες διακυμάνσεις τιμών.

Την ίδια στιγμή και με βάση τα στοιχεία του υπό ψήφιση προϋπολογισμού, η αύξηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων πρόκειται να φτάσει περίπου τα 170 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι Δήμοι δικαιούνται μεγαλύτερη ενίσχυση καθώς, οι έμμεσοι φόροι χρηματοδοτούν τους ΚΑΠ και βάσει της υπεραπόδοσής τους (αύξηση περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ). Παράλληλα, στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ τον Οκτώβριο του 2021 ο τότε καθ΄ ύλην αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός μιλούσε για αυξήσεις πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ στους ΚΑΠ.

Ο βουλευτής, επίσης, ζητάει από την Υπουργό και τα αποτελέσματα ελέγχου των αρμόδιων Υπηρεσιών για το οικονομικό αποτέλεσμα του Δήμου Αχαρνών την τελευταία τριετία.