ακολουθηστε μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Λαμπρός ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στις Αχαρνές

Με τη συμμετοχή, σχολείων, συλλόγων, φορέων και σωματείων σε Αχαρνές και Θρακομακεδόνες ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, στον Δήμο Αχαρνών.

Στην κεντρική πλατεία Αχαρνών τελέστηκε επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου και εκφωνήθηκε ο Πανηγυρικός λόγος της ημέρας από τη Γεωργία Νικολαΐδη, φοιτήτρια Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ακολούθησε μετάβαση στο μνημείο Ηρώων, όπου τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε ανάκρουση του Εθνικού  Ύμνου.

Η Παρέλαση στη δημοτική ενότητα Αχαρνών, πραγματοποιήθηκε στην οδό Φιλαδελφείας στο Δημαρχείο Αχαρνών, με τη συμμετοχή δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων του Δήμου Αχαρνών, καθώς και πολιτιστικών και εθνοτοπικών συλλόγων, αθλητικών σωματείων και φορέων του Δήμου Αχαρνών, υπό του ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Αχαρνών.

Μετά την Παρέλαση στο Δημαρχείο Αχαρνών, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης “Αυθεντικά Ιστορικά Κειμήλια του 1940” από το Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων “Γεώργιος Λεβιθόπουλος” από τον Δήμαρχο.

Στους Θρακομακεδόνες, η επίσημη Δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας. Ο Πανηγυρικός λόγος της ημέρας εκφωνήθηκε από την Αγγελική Ζαφειροπούλου, αριστούχο, Φοιτήτρια Νομικής Αθηνών και οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την Παρέλαση μαθητών, προσκόπων, φορέων και συλλόγων της Δημοτικής ενότητας Θρακομακεδόνων.