ακολουθηστε μας

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υγιεινή σπανακόπιτα βρώμης με λιαστή τομάτα και άνηθο που δεν παχαίνει!

Θέλετε να κάνετε μία υπέροχη, αλλά εναλλακτική συνταγή πίτας για εσάς και για την οικογένειά σας; Σε περίπτωση που είστε οπαδοί της σπανακόπιτας, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα βήματα της παρακάτω συνταγής. Το βέβαιο είναι πως το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

Ακολουθήστε αναλυτικά τα υλικά, καθώς και την εκτέλεση της συνταγής…

Σπανακόπιτα με βρώμη – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες
– 1 κιλό σπανάκι
– 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
– 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
– 1/2 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
– 200 γραμμάρια λιαστή τομάτα ψιλοκομμένη
– 300 γραμμάρια λαδοτύρι Μυτιλήνης
– 8 κουταλιές της σούπας βρώμη
– 1 αυγό
– 1 ποτήρι νερού γάλα
– Αλάτι
– Πιπέρι
– 1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
– 2 κουταλιές γλυκού βρώμη για το πασπάλισμα πριν το φούρνισμα

Σπανακόπιτα με βρώμη: Εκτέλεση συνταγής

– Λάδωσε με ελαιόλαδο ένα μέτριο ταψί.
– Άπλωσε 1 φύλλο στον πάτο του ταψιού.
– Λάδωσε το και σταυρωτά από πάνω του, άπλωσε ένα 2ο φύλλο.
– Λάδωσε πάλι αυτά που περισσεύουν.
– Σε ένα βαθύ σκεύος ρίξε το σπανάκι, το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, τον άνηθο, τη λιαστή τομάτα και σώταρε ελαφρά.
– Βγάλε το σκεύος από την εστία και πρόσθεσε το λαδοτύρι. Παράλληλα σε ένα μικρό σκεύος ρίξε το γάλα και τη βρώμη και βράσε τα μέχρι να γίνουν χυλός.
– Ρίξε το χυλό στο σπανάκι με τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψε μέχρι να σφίξει η γέμιση.
– Άδειασε τη γέμιση στο ταψί.
– Άπλωσε 1 χωριάτικο φύλλο επάνω από τη γέμιση, λάδωσε το και σταυρωτά από πάνω του, άπλωσε ένα 2ο.
– Κόψε ό,τι περισσεύει, λάδωσε και πασπάλισε με βρώμη.
– Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.