ακολουθηστε μας

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πυρά Φωκικού κατά Μωυσιάδη

Με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Φωκικού περιγράφει τα όσα αντιμετώπισε η αποστολή της ομάδας λίγο προτού φτάσει στο Μενίδι.

Ο Σίμος Παπαδημητρίου τοποθετήθηκε με αφορμή τα όσα βίωσε η αποστολή του Φωκικού στο δρόμο για το στάδιο του Μενιδίου, όπου ο Αχαρναϊκός υποδεχόταν την ομάδα της Άμφισσας. Το αφεντικό του Φωκικού ανέφερε ότι γνώριζε εξ αρχής για τον κίνδυνο επεισοδίων και γι’ αυτό απευθύνθηκε στις Αστυνομικές Αρχές, σημείωσε ότι έτυχε πολύ άσχημης αντιμετώπισης από τον πρόεδρο του Αχαρναϊκού, τόνισε ότι ο Κούτσης φοβόταν να σηκωθεί από τον πάγκο για να δώσει οδηγίες, ενώ επεσήμανε ότι με όλα αυτά το ποδόσφαιρο γυρίζει «100 χρόνια πίσω».

«Ο Φωκικός δεν είχε καμία πρόθεση να εκδώσει ανακοίνωση για τα χθεσινά γεγονότα που γύρισαν το ποδόσφαιρο 100 χρόνια πίσω. Θέλησα όμως διαβάζοντας την ανακοίνωση του Αχαρναϊκού να ενημερώσω τους φιλάθλους για όσα βίωσα χθες πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα της ομάδας του Μενιδίου με τον Φωκικό. Καθ’ όλη την διάρκεια της 8ετούς παρουσίας μου στο τιμόνι του Φωκικού, μαζί με τους συνεργάτες μου στο Διοικητικό Συμβούλιο, δεν έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ ξανά προπηλακισμό της αποστολής μας πριν την έναρξη αγώνα.

Επειδή ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αχαρναϊκός, δεν ήταν προφανώς στο γήπεδο, για αυτό δεν είδε και τίποτα από όσα έγιναν πριν την έναρξη του αγώνα, τον ενημερώνω ότι το λεωφορείο της ομάδας μας έφτασε στο γήπεδο με 20λεπτη καθυστέρηση και μετά την επέμβαση των ΜΑΤ που ΕΜΕΙΣ ζητήσαμε (και θα εξηγήσω παρακάτω τον τρόπο). Μάλιστα πολλά από τα παιδιά που επέβαιναν στο λεωφορείο μου είπαν χαρακτηριστικά «πρόεδρε κάνε κάτι και προστάτευσέ μας».

Είχα πληροφορίες από την αρχή της εβδομάδας από συγγενείς και φίλους που διαμένουν στην περιοχή του Μενιδίου ότι υπήρχε περίπτωση επεισοδίων. Έτσι πήγα ο ίδιος την Πέμπτη στο αστυνομικό τμήμα Άμφισσας και ζήτησα ΜΕ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ προστασία για τον εν λόγω αγώνα. Ο υποδιοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας, κ. Σταματέλος, επικοινώνησε ενώπιών μου με τον επικεφαλής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μενιδίου, κ. Μπελέρη και ζήτησε την προστασία της ομάδας μας από την αρχή έως και την λήξη του αγώνα.

Ο κ. Μπελέρης τον διαβεβαίωσε ενώπιών μου ότι δεν θα αντιμετωπίσει η αποστολή του Φωκικού κανένα πρόβλημα καθώς θα υπάρχει διμοιρία των ΜΑΤ και μεγάλη αστυνομική δύναμη. Όταν όμως η αποστολή του Φωκικού προσέγγισε το γήπεδο δέχτηκε επίθεση από 20-30 άτομα φιλάθλους του Αχαρναϊκού, οι οποίοι πέταξαν προς το λεωφορείο μας αντικείμενα όπως νεράτζια και κροτίδες εμποδίζοντάς μας να φτάσουμε εγκαίρως όπως επιθυμούσαμε στο Στάδιο. Τα περιπολικά κάλεσαν τα ΜΑΤ και με την συνοδεία του εν τέλει εισήλθαμε στο γήπεδο με 20λεπτη καθυστέρηση.

Όταν αναζήτησα τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Μπελέρη, που είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα, δεν κατέστη δυνατό να τον βρω και όταν ρώτησα τον επικεφαλής της ομάδας της αστυνομίας που ήταν εντός αγωνιστικού χώρου εάν ήταν ο κ. Μπελέρης μου απάντησε ότι δεν ήταν αυτός, οπότε προφανώς δεν ήταν στο γήπεδο. Αφού φτάσαμε στο γήπεδο, θα ήταν ΝΤΡΟΠΗ να αναφέρω την αντιμετώπιση που έτυχα στην αρχή τουλάχιστον, από τον Πρόεδρο του Αχαρναϊκού. Στη συνέχεια βέβαια τα πράγματα ηρέμησαν όταν ενημερώθηκε ότι εγώ ήμουν ο Πρόεδρος του Φωκικού. Και πώς να με γνωρίζει άλλωστε όταν δεν έρχεται ποτέ στις συναντήσεις και τις συνελεύσεις μας με τους υπόλοιπους προέδρους της κατηγορίας.

Φαντάζομαι ο κ. Μωυσιάδης δεν θα… «είδε» και τι γινόταν σε όλη την διάρκεια του αγώνα και πίσω από τον πάγκο της ομάδας μας όπου περίπου 10 φίλαθλοι με την ανοχή της αστυνομίας, που βρισκόταν δίπλα ακριβώς στον πάγκο μας, τους επέτρεπε να πετούν αντικείμενα, μεταξύ άλλων νερά και κροτίδες, αλλά και να φτύνουν. Μάλιστα ο προπονητής της ομάδας μας δεν τολμούσε να βγει από τον πάγκο για να δώσει οδηγίες, όπως δεν του επετράπη να έχει χρόνο και πριν τον αγώνα για να μιλήσει στους ποδοσφαιριστές του, γεγονότα που θεωρούμε πως καθόρισαν και την εξέλιξη του αγώνα.

Ο Φωκικός το καλοκαίρι να θυμίσουμε ότι ήταν θετικός στην ψηφοφορία, παρά την αντίθεση που εξέφρασε στην δημιουργία 2 ομίλων, να συμμετέχουν και οι ομάδες που δεν είχαν τερματίσει στις πρώτες θέσεις. Ίσως να ήταν ΛΑΘΟΣ μας, ίσως να εκλαμβάνεται ως ΑΔΥΝΑΜΙΑ. Επιπλέον φέτος θέλω να επισημάνω ότι δεν έχω αναφερθεί σε διαιτησίες και δεν θα το έκανα ούτε σήμερα αν δεν είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Αχαρναϊκού. Είχαμε 3 κίτρινες κάρτες στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στις ίδιες φάσεις ο Αχαρναϊκός καμία ποινή. Ενώ ο ίδιος παρακολουθώντας τον αγώνα από το άκρο τις κερκίδας του Αχαρναϊκού (με κουκούλα για να μην με αναγνωρίσουν) είδα μπροστά μου το πεντακάθαρο πέναλτι στον Γεωργουσόπουλο στο 88΄που κακώς δεν δόθηκε.

Εύχομαι παρόλα αυτά, καλή συνέχεια στον Αχαρναϊκό και εύχομαι να μην ξαναδούμε τέτοια φαινόμενα στα γήπεδα. Εύχομαι επίσης, στο ίδιο μήκος κύματος με τις δηλώσεις του κ. Καρακασίδη της Καλλιθέας στο Συμβούλιο της Παρασκευής, εμείς οι Πρόεδροι να γίνουμε αρωγοί ώστε να τελειώσει το Πρωτάθλημα χωρίς προβλήματα κανονικά. Άλλωστε εμείς το θέλουμε αυτό και περισσότερο από όλους ο εξαίρετος Πρόεδρός μας, κ. Καλογιάννης, τον οποίο ευχαριστώ και προσωπικά για την βοήθειά του τόσα χρόνια στη Β΄Εθνική.

Εμείς στον β’ γύρο θα φιλοξενήσουμε, όπως κάνουμε πάντα και όπως αρμόζει στην ιστορία της ομάδας μας, τον Αχαρναϊκό και την επόμενη μέρα είμαστε σίγουροι, πως όπως και πέρσι με τον Εργοτέλη με τον οποίο υπήρχαν παράπονα για την φιλοξενία του α΄γύρου, έτσι και αυτοί όπως η ομάδα της Κρήτης θα μας στείλουν ευχαριστίες την επόμενη του αγώνα. Εμείς δίνουμε ένα τέλος εδώ στα χθεσινά επεισόδια, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το πλασάρισμα σε υψηλότερες θέσεις της βαθμολογίας και παρά τις αντιξοότητες θα παλέψουμε μέχρι τέλους. Θέλω ο κόσμος να συνεχίσει να μας στηρίζει και με συμπεριφορά που αρμόζει, όλοι μαζί θα βαδίσουμε υψηλότερα».

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΦΩΚΙΚΟΣ,
Σίμος Παπαδημητρίου

ΤΕΥΧΟΣ 09 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023

ΝΕΟΤΕΡΑ