ακολουθηστε μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Θρήνος και σπαραγμός στην κηδεία του Γιώργου Μωυσιάδη

Μέσα στην κατάμεστη εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Μενίδι τέσσερις χορευτές και μέλη της Ευξείνου Λέσχης Αχαρνών και Αττικής «Καπετάν Ευκλείδης» στέκονται δίπλα στο φέρετρο φορώντας ποντιακές φορεσιές.

Σύσσωμος ο σύλλογος, μέλη της ευρύτερης ποντιακής οικογένειας, ποδοσφαιριστές και παράγοντες του Αχαρναϊκού, συγγενείς και φίλοι, είπαν την Τρίτη το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Μωυσιάδη. Παρόντες στην εξόδιο ακολουθία ήταν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός, ο πρόεδρος του ΣΠΟΣ Ν. Ελλάδος και Νήσων Γιώργος Βαρυθυμιάδης, οι πρώην βουλευτές Βασίλης Καπερνάρος και Παναγιώτης Φωτιάδης, η υποψήφια βουλευτής Ευρώπη Κοσμίδου και ο συνθέτης Κυριάκος Παπαδόπουλος.

 

Τραγικές φιγούρες η σύζυγος και η μητέρα του. «Καμιά μάνα να μην νιώσει τον πόνο που νιώθω εγώ», είπε συνοδεύοντας το φέρετρο του γιου της από το σπίτι στην εκκλησία. Μετά τη νεκρώσιμο ακολουθία η σορός του Γιώργου Μωυσιάδη μεταφέρθηκε και πάλι στο σπίτι και από εκεί οι δικοί του άνθρωποι τον σήκωσαν στους ώμους και τον πήγαν πεζή μέχρι την τελευταία του κατοικία στο νέο κοιμητήριο Αχαρνών.


Μεσίστιες οι σημαίες στα γραφεία της Ευξείνου Λέσχης Αχαρνών

Άνθρωπος που βοηθήθηκε από τον Γιώργο Μωυσιάδη, και ο οποίος θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, ανέφερε στο pontos-news.gr ότι ως φόρο τιμής έριξε στο φέρετρο λίγο χώμα που είχε φέρει μαζί του από την Παναγία Σουμελά του Πόντου.

«Αυτός ο άνθρωπος για εμάς ήταν ό,τι καλύτερο. Μας βοηθούσε, οικονομικά, ηθικά, στα πάντα. Μόλις μάθαμε ότι έφυγε, ένα κενό», δήλωσε η Φένια Σισμανίδου, μέλος της Ευξείνου Λέσχης Αχαρνών. Ευεργέτη χαρακτηρίζουν τον «ΜΩΥ», όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του χαϊδευτικά, η Γιώτα και η Κεράσα Ταχματζίδη. «Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του συλλόγου λείπει. Είναι πολύ μεγάλη απώλεια. Όχι μόνο για τον σύλλογο. Για όσους βοήθησε», είπαν χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ  – (φωτ.: pontos-news.gr/Βασίλης Καρυοφυλλίδης)