ακολουθηστε μας

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Γ. Κασσαβός: «Η προστασία του περιβάλλοντος μέγιστη προτεραιότητα για τον Δήμο Αχαρνών»

O νέος δήμαρχος Αχαρνών, Γιάννης Κασσαβός με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος τόνισε τη σημασία που θα έχει επί της δημαρχίας του η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής μας.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) έχει ξεχωριστή σημασία για τον Δήμο Αχαρνών, λόγω και της φυσικής γειτνίασής του με τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας. Η προστασία του περιβάλλοντος και η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα για τον Δήμο Αχαρνών” τόνισε χαρακτηριστικά ενώ έδωσε τους τέσσερις άξονες στους οποίους θα επικεντρωθεί η προσπάθεια αυτή:

α) στη βελτίωση της καθημερινότητας της τοπικής κοινωνίας με τη συντήρηση των χώρων πρασίνου και τη δημιουργία πάρκων αναψυχής.

β) στη στενή συνεργασία με την πυροσβεστική υπηρεσία και τις ομάδες εθελοντών για την αντιπυρική προστασία ευαίσθητων περιβαλλοντικά περιοχών

γ) στην ενίσχυση πρωτοβουλιών και περιβαλλοντικών δράσεων, των πολιτιστικών συλλόγων ή των περιβαλλοντικών φορέων

δ) στη σύμπραξη με αρμόδιους φορείς για την ενημέρωση και εκπαίδευση μαθητών αλλά και ενηλίκων, σε θέματα περιβαλλοντικής συνείδησης και νοοτροπίας.

Η προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος είναι συλλογική, διαρκής, και αποτελεί ευθύνη όλων μας” κατέληξε ο Γιαννης Κασσαβός.