ακολουθηστε μας

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Με φορείς εκπαιδευτικών συναντήθηκε ο Γ. Κασσαβός

Συνάντηση με εκπαιδευτικούς φορείς και αντικείμενο συζήτησης τα προβλήματα της Παιδείας είχε στο δημαρχείο, ο δήμαρχος Αχαρνών, Γιάννης Κασσαβός.

Συγκεκριμένα, προγραμματισμένη συνάντηση με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Ο Σωκράτης» και εκπρόσωπο της ΕΛΜΕ είχε ο δήμαρχος, παρουσία του Αντιδημάρχου Παιδείας Στάθη Τοπαλίδη και των Προέδρων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ Κωνσταντίνο Καρυδάκη και κα Γεωργία Ευθυμιάδου – Τουμανίδου, αντίστοιχα.

Όπως μας ενημερώνει σχετικό δελτίο Τύπου του δήμου, στη σύσκεψη που ακολούθησε, υπήρξε συμφωνία για την ανάγκη υιοθέτησης κοινής γραμμής διεκδίκησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Παιδείας και ειδικότερα τη διασφάλιση ενός εύρυθμου και λειτουργικού Σχολείου.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η ανάγκη κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών που έχουν σημειωθεί σε αρκετά σχολεία των Αχαρνών, τις συγχωνεύσεις τμημάτων, την ανάγκη νέων σχολικών κτιρίων, το αίτημα για αύξηση της ήδη μειωμένης κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία και τον καλύτερο τρόπο διαχείρισης αυτής της χρηματοδότησης, ενώ όλοι συμφώνησαν ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα υποσιτισμού των μαθητών.

Ο Δήμαρχος κ. Κασσαβός στάθηκε ιδιαίτερα στις αυξημένες ανάγκες του Ειδικού Σχολείου σημειώνοντας τις ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό, επισημαίνοντας ότι είναι υποχρέωση κάθε πολιτισμένης πόλης να εξασφαλίζει ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στην παιδεία.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους εκπροσώπους των δύο φορέων για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, κάνοντας ειδική αναφορά στη συντήρηση κτιρίων, τη διενέργεια ελέγχων στατικότητας και την έγκαιρη προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης. Τέλος για το ακανθώδες ζήτημα της κρατικής χρηματοδότησης, ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε για την έγκαιρη απόδοση των κονδυλίων προς τις σχολικές επιτροπές.

Η συνάντηση έκλεισε με τη δέσμευση του Δημάρχου κ Κασσαβού, ότι θα στηρίξει τον αγώνα των εκπαιδευτικών για καλύτερη Παιδεία, επιδιώκοντας συνάντηση σε ανώτατο θεσμικό επίπεδο με τον Υπουργό Παιδείας.

Είναι δεδομένο ότι τέτοιες πρωτοβουλίες κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση αφού τα προβλήματα της Παιδείας γενικότερα στη χώρα και ειδικότερα στην περιοχή μας είναι ιδιαιτέρως σοβαρά…