ακολουθηστε μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Θανάσης Μπούρας: «Η Ελλάδα δεν έχει άλλο δρόμο παρά να πάει μπροστά!»

Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι από τις πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών.

Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του θα επιλέξει την κυβέρνηση που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας για τα επόμενα χρόνια. Θα αποφασίσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Η ΝΔ ως Κυβέρνηση στάθηκε με ειλικρίνεια, αποφασιστικότητα και σοβαρότητα δίπλα στον ελληνικό λαό. Τα τελευταία δυομισι χρόνια υπήρξε συγκροτημένη πολιτική, σχέδιο και περιορισμός των ελλειμμάτων. Με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, κλείσαμε τρεις δύσκολους προϋπολογισμούς που επιβεβαιώνονται με ακρίβεια και έτσι η Ελλάδα μπορεί να βγει από το μνημόνιο ένα χρόνο νωρίτερα. Ξεκινήσαμε την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου που μπορεί να φέρει επενδύσεις, έσοδα για το κράτος και νέες θέσεις εργασίας. Παρά την κρίση, μειώθηκε η φορολογική επιβάρυνση από το 45% στο 42%, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης και ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης μειώθηκαν κατά 30%, ο φόρος ενοικίων μειώθηκε στο 11%. Μειώθηκε ο φόρος μεταβίβασης και προχωρήσαμε στην ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημοσιο και προς τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι 100 δόσεις. Ενισχύσαμε την προστασία από τις κατασχέσεις μισθών και συντάξεων μέχρι 1500 ευρώ.

Πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα πάνω στο οποίο στηρίζεται το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ το οποιο προβλέπει σταδιακές αυξήσεις στους κοινωνικά ασθενέστερους, μείωση των φορολογικών συντελεστών σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% διορθώνοντας αδικίες και υπερβολές που υπάρχουν, καθιέρωση αξιολόγησης στο Δημόσιο, μείωση της γραφειοκρατίας, ενίσχυση επιχειρηματικότητας.

Οι θυσίες του ελληνικού λαού έπιασαν τόπο. Το 2014 ο ρυθμός μεγέθυνσης του ΑΕΠ εκτιμάται ότι υπερέβη τον επίσημο στόχο του 0,6%. Το 2013 το ελληνικό κράτος πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα που έφθανε το 0,8% του ΑΕΠ ένα χρόνο νωρίτερα από τον στόχο. Το 2014 αναμένεται, επίσης, να επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα. Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά το ελληνικό κράτος είχε πρωτογενές πλεόνασμα μέρος του οποίου διανεμήθηκε σε χιλιάδες συμπολίτες μας, ρυθμίστηκαν με δίκαιο τρόπο μια σειρά χρεών επιχειρήσεων και ιδιωτών. Σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις, το 2015 θα είναι η δεύτερη χρονιά κατά την οποία η χώρα θα καταγράψει θετικό ρυθμό ανάπτυξης ο οποίος αναμένεται να είναι γύρω στο 2,9%.

Σε αυτή την κρίσιμη χρονική στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται τα πάντα στους πάντες. Υπόσχεται ότι από λεφτά που δεν υπάρχουν θα χρηματοδοτήσουν συντάξεις, μισθούς με αποτέλεσμα τη διόγκωση του χρέους. Το πρόγραμμα όμως του ΣΥΡΙΖΑ δεν προβλέπει τις πηγές χρηματοδότησης, ενώ οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ συνεπάγονται διαρκή πολιτική και κοινωνική αστάθεια με απρόβλεπτες συνεπειες για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Μέχρι και ο βασικός οικονομολόγος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος Βουλευτής του Κώστας Λαπαβίτσας ομολογεί ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόσει όσα λέει, αυτό θα οδηγήσει σε έκρηξη και σύγκρουση με την Ε.Ε. αφού «δεν μπορείς από τη μία να ζητάς τα λεφτά της Ε.Ε. και από την άλλη να μην ακολουθείς τις ευρωπαϊκές πολιτικές» και παραδέχεται ότι η χρηματοδότηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ είναι στον «αέρα» και είναι προβληματική.

Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ο Ελληνικός λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα στην παραμονή στο Ευρώ και την ανάπτυξη με σταθερότητα που εγγυάται η Νέα Δημοκρατία ή στην τυφλή σύγκρουση και ρήξη με την Ευρωζώνη που προετοιμάζει ο Σύριζα. Έχει να επιλέξει ανάμεσα στο κοστολογημένο και σίγουρο αναπτυξιακό πρόγραμμα που παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς ή στο μη ρεαλιστικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας.

Η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη. Ο τόπος πρέπει να αρχίσει να παράγει ξανά με εξωστρεφή οικονομία. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που να ευνοεί την επιχειρηματικότητα και να απελευθερώνει το δυναμισμό του λαού μας.

Η ανάγκη πολιτικής σταθερότητας και μεταρρυθμίσεων είναι έκδηλη. Η κυβέρνηση που θα αναδειχθεί μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου θα πρέπει να έχει ξεκάθαρο ευρωπαϊκό προσανατολισμό και σταθερή προσήλωση στον εθνικό στόχο της ανάπτυξης και να ακολουθήσει μια πολιτική η οποία δεν θα επιτρέψει να πάνε χαμένες οι μεγάλες θυσίες των πολιτών. Αυτή την ευρωπαϊκή προοπτική διασφαλίζει η στήριξη και ενίσχυση της ΝΔ. Όσο ισχυρότερη η Νέα Δημοκρατία τόσο ασφαλέστερο το μέλλον για τον τόπο.

Η Ελλάδα δεν έχει άλλο δρόμο παρά να πάει μπροστά. Πέτυχε πολλά τα τελευταία χρόνια με τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού και βρίσκεται ένα βήμα πριν τη μεγάλη απογείωση της οικονομίας. Μπορεί και πρέπει να τα καταφέρει.

Γι’ αυτό θέλουμε ισχυρή εντολή, για να μπορέσουμε να κυβερνήσουμε αποτελεσματικά, να αποκαταστήσουμε αδικίες, να διορθώσουμε λάθη που έγιναν, να μειώσουμε περαιτέρω τους φορολογικούς συντελεστές και να αλλάξουμε άμεσα όλα αυτά που κρατούν καθηλωμένη την οικονομία και τη χώρα. Με Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.