ακολουθηστε μας

EDITORIAL

Δωρεάν μαθήματα δεοντολογίας σε “οργισμένους” και τρολάκια

Εμείς εδώ στο ΑΧΑΡΝΕΑ έχουμε μεγάλη καρδιά και θα μπούμε – για τελευταία φορά – στη διαδικασία να δώσουμε κάποια μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας που απευθύνονται σε κακομαθημένους πολιτικούς, ανάγωγους οπαδίσκους και πωρωμένους “ιδεολόγους”.

Κοινός παρανομαστής (σχεδόν) όλων: Ότι υποστηρίζουν συγκεκριμένη δημοτική παράταξη! Τι να πεις, υπάρχουν και συμπτώσεις!

Αφού δηλώσουμε ότι απολαμβάνουμε ιδιαίτερα το γεγονός ότι αντί να τρέχετε να μαζέψετε καμία ψήφο, ασχολείστε μαζί μας να σας εξηγήσουμε πέντε, έξι πράγματα:

1) Το ΑΧΑΡΝΕΑ ανήκει στον ιδιοκτήτη του. Πάντα εκεί άνηκε και πάντα εκεί θα ανήκει. Δημιούργημα του είναι και μάλιστα χωρίς την πλάτη κανενός. Διαχρονικά.

2) Το ΑΧΑΡΝΕΑ δεν ανήκει στον… Βαρελά. Φίλος ο Πέτρος Βαρελάς, είχε την απλόχερη στήριξη μας, είμαστε υπερήφανοι που βοηθήσαμε τον ωραίο αγώνα του αλλά να είστε βέβαιοι πως δεν μας αγόρασε. Ούτε προς πώληση είμαστε, ούτε και μας το ζήτησε ο άνθρωπος. Αλλά που να το καταλάβουν αυτό κάποιοι όταν έχουν μάθει στις υπόγειες συναλλαγές και έχουν χόμπι τις θεωρίες συνωμοσίας;

3) Το ΑΧΑΡΝΕΑ είναι φτιαγμένο για να παίρνει θέση. Δεν φοβάται να παίρνει θέση, πώς να το κάνουμε; Και δεν φοβήθηκε και από τις απειλές που δέχθηκε. Καλό θα ήταν, όμως, και οι απειλές και η λάσπη να σταματήσουν γιατί μετά δεν θα μιλάτε μόνο μαζί μας αλλά και με τον εισαγγελέα και τον δικαστή αντίστοιχα.

4) Ο Βαρελάς έκανε δήλωση ότι δεν στηρίζει κανέναν. Το ΑΧΑΡΝΕΑ δήλωσε ότι στηρίζει τον Βρεττό. Ωπ, τι έχουμε εδώ, παλικάρια; Πάμε κόντρα στο… αφεντικό μας; Ή μήπως μας αγόρασε και ο Βρεττός;

5) Σε ποιο βιβλίο είδατε γραμμένο ότι το μέσο ενημέρωσης που παίρνει θέση δεν είναι ανεξάρτητο; Ανεξάρτητοι είναι μόνο αυτοί που κάνουν, απλώς, copy paste τα δελτία Τύπου όλων; Το λέτε αυτό σοβαρά κάποιοι; Σας το είπαμε και συνηθίστε το: Το ΑΧΑΡΝΕΑ παίρνει θέση και θα παίρνει θέση οπότε εξ ορισμού δεν είναι “αντικειμενικό” γιατί έχει άποψη. Και το ΑΧΑΡΝΕΑ δεν έχει ξεπουληθεί σε κανέναν οπότε είναι ανεξάρτητο απολύτως. Μπορείτε να καταλάβετε τη διαφορά ή θα χρειαστείτε και άλλα μαθήματα;

6) Το ΑΧΑΡΝΕΑ σας ενόχλησε ξαφνικά, ε; Επειδή δεν πήγε με τα νερά σας ή επειδή δεν σας… προσκύνησε. Αυτή είναι η αντίληψη σας για την ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία. Μπράβο σας. Αλλά φυσικά δεν σας ενόχλησε αυτό, κύριοι. Σας ενόχλησε ότι ενώ στα σάιτ που είναι εξ ορισμού χρηματοδοτούμενα από συγκεκριμένες πηγές, μπαίνει κάτι και το διαβάζει ο συντάκτης και άλλοι δέκα, στο ΑΧΑΡΝΕΑ μπαίνει κάτι και έχει χιλιάδες θεάσεις. Εδώ το παραδεχόμαστε: Φταίμε εμείς που είμαστε πρώτοι στην πόλη. Συγνώμη.

Αυτά και καλά μυαλά και καλό (και καθαρό) αγώνα σε όλους ενόψει της Κυριακής.

ΝΕΟΤΕΡΑ