ακολουθηστε μας

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Aπέδωσαν οι προσπάθειες Βρεττού: Δημοπρατείται η διευθέτηση του ρέματος Καναπίτσα!

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε και επίσημα τον δήμο Αχαρνών, ο δήμαρχος Σπύρος Βρεττός επιδόθηκε σε μπαράζ επαφών με τους φορείς για να προχωρήσουν τα έργα που τόσο ανάγκη έχει η πόλη ώστε να πάρει ανάσα ποιότητας και να αναβαθμιστεί η ζωή των κατοίκων.

Η έντονη αυτή δραστηριότητα – πρωτόγνωρη για δήμαρχο της πόλης εδώ και χρόνια – έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς: Μετά την πολύ αποδοτική συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη, ήρθε η είδηση ότι μπαίνει μπροστά ένα μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο που θα λύσει το χρόνιο πρόβλημα των πλημμυρών.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτικών Έργων βγήκε σε δημοπράτηση το αντιπλημμυρικό έργο για την διευθέτηση του ρέματος Αχαρνών (Καναπίτσα) Αττικής, από Χ.Θ. 0+000 (εκβολή στον Κηφισό) έως Χ.Θ. 12+000.

Το αρχικό κόστος του έργου έχει υπολογιστεί σε 23,5εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 18,95εκατ.ευρώ). Τα έργα θα κατασκευαστούν στους Δήμους Αχαρνών και Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Η δημοπράτηση του έργου θα πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου και η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 3 Δεκεμβρίου 2019. Η διάρκεια των έργων έχει οριστεί σε 36 μήνες. Αν το έργο ξεκινήσει το Φθινόπωρο του 2020 τότε θα μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Αντικείμενο της σύμβασης αποτελούν τα έργα διευθέτησης τού ρέματος Αχαρνών (Καναπίτσα). Από τα 12.586 χλμ. του συνολικού μήκους ρ. Αχαρνών, επεμβάσεις προβλέπονται σε μήκος 7,5 χλμ.. Σε μήκος 1,6 χλμ. προτείνεται κλειστή διατομή, χωρίς να συνυπολογίζονται τα τεχνικά γεφύρωσης των διασταυρούμενων οδών, ενώ για τα υπόλοιπα 5,9 χλμ. προτείνεται ανοιχτή διατομή, με συρματοκιβώτια. Σε 3,7 χλμ. διατηρείται η φυσική διατομή.

Στα προτεινόμενα έργα εντάσσονται 2 υφιστάμενα τεχνικά έργα, το τεχνικό διέλευσης τής Αττικής Οδού και ο οχετός στην οδό Σκρα, συνολικού μήκους 1,5 χλμ.. Περιλαμβάνεται επίσης και και το χωμάτινο φράγμα ανάσχεσης, που προτείνεται να κατασκευαστεί περί τη Χ.Θ. 10+600, περίπου 2,0 χλμ. κατάντη από το όριο τού Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, για την απομείωση των πλημμυρικών απορροών της ορεινής λεκάνης.

Με πληροφορίες από το ypodomes.com

ΤΕΥΧΟΣ 09 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023

ΝΕΟΤΕΡΑ