ακολουθηστε μας

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Επέκταση δικτύου φυσικού αερίου: Οι Αχαρνές αλλάζουν σελίδα και ενεργειακά – Συμπλήρωσε τη φόρμα και μπες στη νέα εποχή

Δήμος Αχαρνών και ΕΔΑ Αττικής έδωσαν τα χέρια, ο δήμαρχος Σπύρος Βρεττός και ο Πιέρρος Χατζηγιάννης, εκτελεστικός πρόεδρος της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής συμφώνησαν την υλοποίηση προσθέτων υποδομών φυσικού αερίου σε περιοχές του δήμου και οι Αχαρνές ετοιμάζονται να μπουν σε νέα εποχή και στον ενεργειακό τομέα. (Δείτε περισσότερα εδώ).

Στο Δήμο έχουν ήδη σηκώσει μανίκια και καλούν τους πολίτες που επιθυμούν να αναβαθμιστούν ενεργειακά να το δηλώσουν μέσω της συμπλήρωσης μίας σχετικής φόρμας ενδιαφέροντος.

Γιατί, όμως, φυσικό αέριο; Για 6 πολύ συγκεκριμένους λόγους.

1) Είναι οικονομικό. Η τιμή του φυσικού αερίου είναι συγκριτικά χαμηλότερη από αυτή του πετρελαίου ή του ηλεκτρικού ρεύματος. Μιλάμε για εξοικονόμηση έως και 50% του σχετικού κόστους. Και φυσικά η χρήση δεν προπληρώνεται, όπως γίνεται σε όσους θερμαίνουν το σπίτι με πετρέλαιο..

2) Είναι εύκολο στη χρήση, έχει πολλαπλές χρήσεις και είναι ασφαλές. Εκτός που θα λύσει τα χέρια ενός νοικοκυριού, είναι απολύτως ασφαλές αφού οι σύγχρονες συσκευές παροχής του διαθέτουν ειδικό μηχανισμό ασφαλείας.

3) Δεν απαιτεί δαπάνες καθαρισμού αφού είναι ορυκτό καύσιμο σε αέρια μορφή και μάλιστα ένα από τα καθαρότερα σχετικά καύσιμα. Με λίγα λόγια, βγαίνει από την καθημερινότητα η έννοια του καθαρισμού του λέβητα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

4) Είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Το φυσικό αέριο κατά την καύση του παράγει σημαντικά λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα σε σχέση με άλλα καύσιμα. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλει αντίστοιχα λιγότερο στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Επίσης, δεν παράγει ενώσεις θείου, κάτι που αποτελεί αιτία για την πρόκληση της όξινης βροχής και τη μόλυνση του περιβάλλοντος γενικότερα. Λόγω της αέρια μορφής του δεν είναι υπαίτιο για τη μόλυνση του εδάφους και των υπόγειων υδάτων.

5) Παρέχει αυτονομία. Η έννοια του κοινού λογαριασμού σε μια πολυκατοικία με βάση απλώς τα τετραγωνικά δεν υφίσταται πλέον. Όποιος μένει στο διαμέρισμα διαχειρίζεται με απόλυτη ανεξαρτησία τη κατανάλωση χωρίς να χρειάζεται να δώσει… λογαριασμό σε κανέναν.

6) Τοποθετείται εύκολα και έχει χαμηλό κόστος συντήρησης.

Η προσήλωση της Δημοτικής Αρχής στο στόχο της βελτίωσης της ζωής των πολιτών του δήμου Αχαρνών παίρνει μία νέα διάσταση και όσον αφορά τη δυνατότητα παροχής φυσικού αερίου.

Αν λοιπόν επιθυμείς να μπεις κι εσύ στη νέα εποχή συμπλήρωσε τη σχετική φόρμα που θα βρεις ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το ΑΧΑΡΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις