ακολουθηστε μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας, 19 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στις Αχαρνές

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου από τις 10:00 π.μ έως 13:00 μ.μ θα λάβει χώρα στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης Άνω Αχαρνές (Μόλας 132, Αχαρνές 13672), εθελοντική αιμοδοσία για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε αίμα.

Η εθελοντική ομάδα Αγίου Κωνσταντίνου “Νοιάζομαι” παίρνει τη «σκυτάλη» για τη συνδιοργάνωση της συγκεκριμένης δράσης, στο χώρο της εκκλησίας στο Πνευματικό Κέντρο, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία του Σωματείου Εθελοντών Αιμοδοτών ‘’Δέντρο Ζωής’’, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής «Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμινγκ». Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως αυτή η δράση αποτελεί την 1η συμμετοχή της ομάδας αυτής στον κόσμο της αιμοδοσίας.

Στη δράση αυτή αρωγοί στέκονται οι χορηγοί : «Λυκάκης Προϊόντα Ζύμης & Ζαχαροπλαστικής», «Το Μπακάλικο της Γειτονιάς Χατζάρας Βασιλείου Αχιλλέας», «Καφέ στο Πι & Φι Παναγιώτης Φράγκος», «Τυπογραφείο Art & Design Typo», «Acharnestimes.gr», «Coffeista» , «Happy Café bistro» , «Olympia Fitness Shop», «Κάβα Νέκταρ».

H αυξημένη ανάγκη για αίμα, γίνεται ακόμα πιο επιτακτική σ’ αυτόν τον αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό, γι’αυτό το λόγο προτεραιότητα όλων είναι η εντατικοποίηση δράσεων αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς, που αναδεικνύουν τις βασικές αξίες οι οποίες διέπουν τον εθελοντισμό ως κοινωνική έκφραση. Η συγκέντρωση μονάδων αίματος θα πραγματοποιηθεί με τήρηση αυστηρών κανόνων ασφαλείας & υγιεινής. Για την αποφυγή συνωστισμού, θα τηρηθεί σύστημα σειράς προτεραιότητας των εθελοντών αιμοδοτών.

Τέλος, καθ’ όλη τη διάρκεια της Δράσης, στον χώρο θα υπάρχει παρουσία του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας για την ενημέρωση και συγκέντρωση δειγμάτων μυελού των οστών.

Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες να έχουν μαζί τους:
1. Μάσκα
2. Ταυτότητα
3. Α.Μ.Κ.Α
4. ΑΦΜ
5. Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή Rapid Test 48 ωρών

Γίνε και ΕΣΥ Εθελοντής Αιμοδότης & Δότης Μυελού των Οστών Κάνε Δώρο Ζωής