ακολουθηστε μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εθελοντική Αιμοδοσία στο γήπεδο του Αχαρναϊκού την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου

Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου από τις 09:00 έως 13:00 θα πραγματοποιηθεί στο Γήπεδο του Αχαρναϊκού στις Αχαρνές (Σ.ΠΗΓΑΔΑ 20 ή ΙΩΑΝΝΟΥ ΘΗΒΑΙΟΥ & ΜΑΡΙΟΥ – ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΟΥΛΟΥΚΟΥ, Αχαρνές), εθελοντική αιμοδοσία για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε αίμα.

Ο Α.Ο Αχαρναϊκός παίρνει τη «σκυτάλη» για τη συνδιοργάνωση της συγκεκριμένης δράσης, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία του Σωματείου Εθελοντών Αιμοδοτών ‘’Δέντρο Ζωής’’, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής «Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμινγκ». Η δράση αυτή πραγματοποιείται με τη στήριξη της «Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Αχαρνών & Φυλής», την «Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Αχαρνών», την «ΟΝΕΔ Αχαρνών & Θρακομακεδόνων», & καταστήματα του Δήμου μας προωθώντας την αιμοδοσία αυτή.

Επιπρόσθετα, στη δράση αυτή αρωγοί στέκονται οι χορηγοί : «Λυκάκης Προϊόντα Ζύμης & Ζαχαροπλαστικής», «Το Μπακάλικο της Γειτονιάς Χατζάρας Βασιλείου Αχιλλέας», «Καφέ στο Πι & Φι Παναγιώτης Φράγκος», «Τυπογραφείο Art & Design Typo», «COFFEE FACTORY».

H αυξημένη ανάγκη για αίμα, γίνεται ακόμα πιο επιτακτική σ’ αυτόν τον αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό, γι’αυτό το λόγο προτεραιότητα όλων είναι η εντατικοποίηση δράσεων αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς, που αναδεικνύουν τις βασικές αξίες οι οποίες διέπουν τον εθελοντισμό ως κοινωνική έκφραση.

Η συγκέντρωση μονάδων αίματος θα πραγματοποιηθεί με τήρηση αυστηρών κανόνων ασφαλείας & υγιεινής. Για την αποφυγή συνωστισμού, θα τηρηθεί σύστημα σειράς προτεραιότητας των εθελοντών αιμοδοτών.

Τέλος, καθ’ όλη τη διάρκεια της Δράσης, στον χώρο θα υπάρχει παρουσία του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας για την ενημέρωση και συγκέντρωση δειγμάτων μυελού των οστών.

Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες να έχουν μαζί τους :

1. Μάσκα
2. Ταυτότητα
3. Α.Μ.Κ.Α
4. ΑΦΜ