ακολουθηστε μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συνέντευξη Άγγελου Σιόλα στο ΑΧΑΡΝΕΑ

Παραχώρησε συνέντευξη στο ΑΧΑΡΝΕΑ ο Άγγελος Γ. Σιόλας Υποψήφιος με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στην Περιφέρεια Αττικής.

–  Τι φέρνει στις μέρες μας έναν ακαδημαικό με την δικές σας γνώσεις και εμπειρία στην πολιτική; 

Η Παιδεία ήταν και είναι πάντοτε ισχυρά προσδεδεμένη στις ακολουθούμενες πολιτικές κατευθύνσεις. Πρέπει να είναι απαλλαγμένη από εξαρτήσεις, συμβατή με ένα νέο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Κατά συνέπεια χρειάζεται ισχυρή χρηματοδότηση και επιστροφή των απολυμένων – διαθεσίμων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ο βασικός στόχος πρέπει να είναι η επιστημονική γνώση ως εργαλείο για την πλήρη απασχόληση των νέων. Οι διορθώσεις και οι αλλαγές των νόμων πρέπει να έχουν ως αντικείμενο όχι μικροδιορθώσεις αλλά την ριζική σύνδεση με ένα νέο παραγωγικό μοντέλο. Παιδεία απαλλαγμένη από εξαρτήσεις συμβατή με ένα νέο σχέδιο ανάπτυξης της χώρας σε παραγωγική κατεύθυνση με στόχο την πλήρη απασχόληση της νεολαίας. Όχι στη δημιουργία στρατιών ανέργων επιστημόνων.

–  Για ποιο λόγο επιλέξατε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών;

Ο βασικός λόγος είναι ότι ήταν η μοναδική παράταξη και ο πρόεδρος Γ. Παπανδρέου που επωμίσθηκαν το βάρος του να λύσουν το πρόβλημα της χώρας με τεράστιο πολιτικό και προσωπικό κόστος την ώρα που οι υπόλοιποι μίλαγαν στα Ζάππεια ή γύριζαν στις πλατείες υποσχόμενοι τα πάντα.

–  Πώς απαντάτε σε όσους υποστηρίζουν ότι το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών μπορεί να μείνει εκτός Βουλής;

Οι δημοσκοπήσεις είναι ένα σοβαρό εργαλείο και πρέπει κανείς να τις παίρνει υπόψη του. Η καθημερινή επαφή με τον κόσμο όμως δείχνει διαφορετική εικόνα και θα εκφραστεί στις 25 Ιανουαρίου.

Διαβάστε περισσότερα για τον  Άγγελο Σιόλα στην προσωπική του ιστοσελίδα