fbpx
ακολουθηστε μας
 • ΑΧΑΡΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

  Πέτρος Βαρελάς: Ο Λούκι Λουκ των δημοτικών εκλογών που πυροβολήθηκε πιο γρήγορα από τον ίσκιο του

  Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Πέτρου Βαρελά ως υποψηφίου δημάρχου Αχαρνών προκάλεσε αρχικά έκπληξη και μετά συζητήσεις. Και η πρώτη αντίδραση των περισσότερων ήταν “μα πώς το αποφάσισε ο Πέτρος;”. Οχι μόνο γνωστός αλλά και ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία ο Βαρελάς κατάφερε να αιφνιδιάσει τους (πολυάριθμους) φίλους του και να ανησυχήσει τους αντίπαλους συνδυασμούς. Από την πρώτη στιγμή, οι έμπειροι κατάλαβαν ότι κάποια από τα βασικά του χαρακτηριστικά (έντιμος, δημοφιλής, άφθαρτος, συγκροτημένος, με το όνομα του πατέρα του να είναι φυλαχτό και τίτλος τιμής) θα τον καθιστούσαν επικίνδυνο μονομάχο.

  Και έπεσαν μέσα: Χωρίς προηγούμενη εμπειρία, χωρίς δομημένη παράταξη, χωρίς συμμαχίες και συναλλαγές, ο Βαρελάς άρχισε μέρα με τη μέρα να κερδίζει έδαφος. Με το πρόγραμμά του (σαφές και εμπεριστατωμένο), με τη στελέχωση του συνδυασμού του (γεμάτο νέους επιστήμονες, καταξιωμένους επαγγελματίες, έμπειρους τεχνοκράτες) και κυρίως με την αμεσότητα στην επαφή με τους πολίτες. Βλέπετε, ο Βαρελάς για το (κεντρικό, κυρίως) Μενίδι ήταν για χρόνια “ο φίλος Πέτρος” και όχι ένας άγνωστος που “φυτεύθηκε” στην περιοχή ή ένας σνομπ επαγγελματίας πολιτικός.

  Την ίδια ώρα που άλλοι συνδυασμοί επένδυαν σε… τραγουδιστές, σε ανίερες συμμαχίες, σε συναλλαγές κάτω από το τραπέζι και σε αλληλοκατηγορίες, ο Πέτρος Βαρελάς συνέχιζε τον δικό του διαφορετικό, καθαρό αγώνα. Σαν ένας άλλος Λούκι Λουκ στην Άγρια Δυτική Οχθη. Και κάπου εκεί, μπήκε στο στόχαστρο. Κατ’ αρχάς αποκλείστηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των μέσων (;) μαζικής (;) ενημέρωσης (;) της περιοχής. Εφημερίδες, σάιτ, εκπομπές έκαναν πως δεν τον βλέπουν, πως δεν ξέρουν ότι υπάρχει. Και αν δεν υπήρχε το Αχαρνέα που από την πρώτη στιγμή συστρατεύτηκε με τον (φίλο Πέτρο που λέγαμε και πριν) Βαρελά, ο κόσμος στο Μενίδι δεν θα έβλεπε ποτέ τη λαμπρή παρουσίαση του συνδυασμού του ή τη μεγάλη κεντρική του συγκέντρωση πριν τις εκλογές (κατά γενική ομολογία, η πολυπληθέστερη αυτών των δημοτικών εκλογών). Συγκέντρωση που παραλίγο να μην γίνει ποτέ γιατι κάποιοι τηλεφώνησαν στην Αστυνομία για τοποθέτηση βόμβας. Τέτοιο επίπεδο πολιτισμού, πολιτικής άμιλλας…

  Την ίδια στιγμή, τρολάκια (της συμφοράς) δεν έχαναν ευκαιρία να στάζουν χολή στα social media ή / και να προβλέπουν ότι η υποψηφιότητα Βαρελά είναι καμμένο χαρτί (με ταβάνι το πολύ το 7% όπως χαρακτηριστικά έγραφαν). Και όμως, ο Βαρελάς είχε την τάση να περάσει στον δεύτερο γύρο και όλα έδειχναν ότι θα τα είχε καταφέρει αν στο “γαλάζιο” παρασκήνιο οι διεργασίες της τελευταίας στιγμής δεν του έδιναν τη χαριστική βολή που τον άφησε στο πολύ τιμητικό σχεδόν 15% αλλά τρίτο. Το Αχαρνέα είναι σε θέση να γνωρίζει ότι λίγες ημέρες πριν την κάλπη της περασμένης Κυριακής, στο σκοτάδι έσπασε μια άτυπη συμφωνία ίσων αποστάσεων που είχε αποφασίσει να κρατήσει η Νέα Δημοκρατία απέναντι σε Βρεττό, Δαμάσκο, Βαρελά. Οι κακές γλώσσες λένε ότι με πρωταγωνιστή πρώην υπουργό της Νέας Δημοκρατίας που πολιτεύεται χρόνια στη Δυτική Αττική, η τοπική ΝΔ άρχισε αιφνιδίως (και υπογείως) να δίνει γραμμή υπέρ Δαμάσκου αλλάζοντας τις ισσοροπίες και αφήνοντας εκτός παιγνιδιού τον Βαρελά.

  Ο Λούκι Λουκ είχε δεχθεί στον ίσκιο του παρασκηνίου τη χαριστική βολή. Ο ίδιος, χαμογελαστός καμαρώνει για την αγάπη των συμπολιτών του και τις έξι έδρες που κατέκτησε ο συνδυασμός του και δηλώνει έτοιμος να προσφέρει στην πόλη που μεγάλωσε μέσα από το δημοτικό της συμβούλιο.

  Advertisement
  AE-MENIDIOU
  river-camp-menidi

  ΝΕΟΤΕΡΑ

  Advertisement
  logistis-menidi
  Advertisement

  δημοφιλη