fbpx
ακολουθηστε μας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιτέλους! 20 χρόνια μετά, τα παιδιά των σεισμόπληκτων περιοχών σε ασφαλείς αίθουσες!

Σε σύγχρονες και ασφαλείς αίθουσες κάνουν πλέον μάθημα, οι μαθητές του 21ου Δημοτικού Σχολείου και του 24ου Νηπιαγωγείου Αχαρνών.

Τα δυο σχολεία λειτουργούσαν από τους σεισμούς του 1999, σε πλήρως ακατάλληλους και εγκαταλελειμμένους οικίσκους, που είχαν παραχωρηθεί για αυστηρά προσωρινή χρήση αλλά τελικώς έγιναν μια μόνιμη κατάσταση, ως αποτέλεσμα της χρόνιας αδιαφορίας τόσο των Δημοτικών Αρχών όσο και της κεντρικής διοίκησης, παρά τα συνεχή αιτήματα και κινητοποιήσεις της τοπικής κοινωνίας, των γονέων και των εκπαιδευτικών.

Η κατάσταση αυτή άλλαξε μετά το 2015 όταν και εισακούστηκαν για πρώτη φορά τα αιτήματα για την επίλυση του προβλήματος και την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019, o υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης και η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου προχώρησαν στην επίσημη παράδοση του έργου της προσωρινής μετεγκατάστασης του 21ου Δημοτικού Σχολείου, σε ειδικά διαμορφωμένο και ασφαλή χώρο διδασκαλίας, που πληροί όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις και προδιαγραφές, επί των οδών Πλαταιών και Βλαχογιάννη στον Δήμο Αχαρνών.

«Εμείς δεν διεκδικούμε επαίνους, κάνουμε απλώς τη δουλειά μας» τόνισε ο Χρήστος Σπίρτζης που συμπλήρωσε με νόημα πως «τα λεφτά δεν είναι ούτε του Σπίρτζη, ούτε της Δούρου, είναι του ελληνικού λαού». Ο υπουργός Υποδομών αφού τόνισε με έμφαση πως «τα έργα δεν γίνονται με μαγικό ραβδί αλλά με βούληση και σκληρή δουλειά» θέλησε να ευχαριστήσει τη Ρένα Δούρου και τους δημάρχους, ανεξαρτήτως πολιτικής απόχρωσης, για τη συνεργασία που είχαν για όλα τα σχολεία της Αττικής.

«Είναι χρέος μας να εξασφαλίζουμε ποιοτικές κοινωνικές δομές, ιδιαίτερα σε περιοχές όπως οι Αχαρνές», δήλωσε μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Χρήστος Σπίρτζης για να συμπληρώσει πως «είναι απαραίτητο να υπάρχουν πλήρη και αξιόπιστα σχολεία για όλα τα παιδιά».

ΤΟ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ

Το συγκρότημα αποτελείται από 17 αίθουσες διδασκαλίας, μια Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, γραφειακούς χώρους, κυλικείο, αποθήκη και χώρους υγιεινής, περιφραγμένο αύλειο χώρο και γήπεδο καλαθοσφαίρισης με κερκίδες. Ήδη, το έργο έχει παραδοθεί προς χρήση από τις 5 Ιουνίου 2019.

Στο ίδιο ακίνητο αλλά σε ξεχωριστό περιφραγμένο χώρο, έχει ήδη από τις 19 Οκτωβρίου 2018, μετεγκατασταθεί μόνιμα το 24ου Νηπιαγωγείο Αχαρνών, σε δυο πλήρεις αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο νηπιαγωγού, εσωτερικούς χώρους υγιεινής, αποθήκη και λεβητοστάσιο βαριάς προκατασκευής.

Η αξία του έργου ανήλθε σε 862.674,82 ευρώ, με χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2017 και η σύμβαση υπογράφηκε τον Ιούλιο του 2018.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Την ίδια στιγμή, βρίσκεται στο τελικό στάδιο ο διαγωνισμός για την ανέγερση του νέου 21ου Δημοτικού Σχολείου που θα κατασκευαστεί στον χώρο του παλιού σχολείου και θα δώσει μόνιμη λύση στο πρόβλημα. Το έργο δημοπρατήθηκε τον Ιανουάριο του 2019 και ήδη έχει προκύψει ο οριστικός ανάδοχος, ο οποίος θα κληθεί στις 20 Ιουνίου 2019, να υπογράψει την σύμβαση κατασκευής του έργου, αξίας 2.124.104,02 ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Το νέο σχολείο θα είναι έτοιμο εντός χρονοδιαγράμματος 540 ημερολογιακών ημερών.

ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

Εξάλλου, η ΚΤΥΠ ΑΕ ανταποκρινόμενη στα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας των Αχαρνών για την κάλυψη σημαντικών ελλείψεων σε σχολικές υποδομές, προχώρησε στην ένταξη τεσσάρων νέων σχολείων στον προγραμματισμό έργων της και ήδη έχει ξεκινήσει να μελετά, προκειμένου να υλοποιηθούν στην επόμενη χρηματοδοτική περίοδο 2021-2027. Πρόκειται για την ανέγερση διδακτηρίου για το νεοϊδρυθέν 31ο Δημοτικό Σχολείο, το νέο κτίριο του 18ου Δημοτικού Σχολείου και το νέο κτιριακό συγκρότημα, στο οποίο θα εγκατασταθούν το 19οΔημοτικό Σχολείο και το 19ο Νηπιαγωγείο Αχαρνών.

πηγή: Spirtzis.gr

Advertisement
river-camp-menidi
logistis-menidi
ΕΓΚΛΗΜΑ15 ώρες πριν

Πυρκαγιά σε αυτοκίνητο στο Μενίδι

ΕΓΚΛΗΜΑ2 ημέρες πριν

Βίντεο ντοκουμέντο από την ένοπλη ληστεία σε περίπτερο στο Μενίδι

ΚΟΙΝΩΝΙΑ6 ημέρες πριν

Τρέχουν οι διαδικασίες μετεγκατάστασης του Καζίνο Πάρνηθας

ΔΗΜΟΤΙΚΑ1 εβδομάδα πριν

Δήμος Αχαρνών – Σηκώνει μανίκια ο Βρεττός: Ζήτησε προτάσεις και ενημέρωση από τους επικεφαλής των υπηρεσιών

ΔΗΜΟΤΙΚΑ2 εβδομάδες πριν

Εβαλε μπρος ο Βρεττός: Βάζει στοπ στην μετεγκατάσταση της ΔΟΥ Αχαρνών

ΔΗΜΟΤΙΚΑ2 εβδομάδες πριν

Νέα ρύθμιση για βεβαιωμένες οφειλές στον Δήμο και στα Νομικά Πρόσωπα αυτού

ΕΓΚΛΗΜΑ2 εβδομάδες πριν

Βίντεο ντοκουμέντο από διάρρηξη σε κατάστημα στο Ολυμπιακό Χωριό

ΑΧΑΡΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 20192 εβδομάδες πριν

Βουλευτικές εκλογές 2019: Αλλαγές στα εκλογικά τμήματα – Μάθε ΤΩΡΑ που ψηφίζεις στις ΑΧΑΡΝΕΣ!

ΔΗΜΟΤΙΚΑ2 εβδομάδες πριν

Ο Σπίρτζης μιλάει με τα έργα του: Ξεκινάει το νέο 21ο δημοτικό και άλλα πέντε σχολεία στις Αχαρνές!

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ2 εβδομάδες πριν

Xαμός στο ΣπιρG party – «Για τη νεολαία τα κάνουμε όλα»

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ2 εβδομάδες πριν

Xαμός στο ΣπιρG party – «Για τη νεολαία τα κάνουμε όλα»

ΔΗΜΟΤΙΚΑ2 μήνες πριν

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: Τα αποτελέσματα των εκλογών στο Δήμο Αχαρνών, λεπτό προς λεπτό

ΔΗΜΟΤΙΚΑ2 εβδομάδες πριν

Εβαλε μπρος ο Βρεττός: Βάζει στοπ στην μετεγκατάσταση της ΔΟΥ Αχαρνών

ΑΧΑΡΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 20191 μήνα πριν

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: Τα αποτελέσματα του β΄ γύρου των εκλογών στο Δήμο Αχαρνών, λεπτό προς λεπτό

ΑΧΑΡΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 20193 εβδομάδες πριν

Ποιο 5G; Στο Μενίδι έφτασε το… ΣπιρG

ΕΓΚΛΗΜΑ2 ημέρες πριν

Βίντεο ντοκουμέντο από την ένοπλη ληστεία σε περίπτερο στο Μενίδι

ΔΗΜΟΤΙΚΑ1 εβδομάδα πριν

Δήμος Αχαρνών – Σηκώνει μανίκια ο Βρεττός: Ζήτησε προτάσεις και ενημέρωση από τους επικεφαλής των υπηρεσιών

ΑΧΑΡΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 20192 μήνες πριν

Τους άφησε… παγωτό ο Βαρελάς: «Με εμένα δήμαρχο κομμένα τα…»

ΑΧΑΡΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 20192 μήνες πριν

Δημοτικές Εκλογές – Αχαρνές 2019: Η κατάσταση των μαχητών πριν την τελική ευθεία

ΑΧΑΡΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 20191 μήνα πριν

Αχαρνές, εκλογές 2019 – O Σπύρος Βρεττός νέος δήμαρχος Αχαρνών – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Advertisement
Advertisement

δημοφιλη