ακολουθηστε μας

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ερχεται το μεγάλo γκαλά όπερας για το Τατόι –Τα έσοδα για την αποκατάσταση του ιστορικού οινοποιείου στο κτήμα

Στην υπέροχη αίθουσα «Παρνασσός», με τον μοναδικής επιμέλειας στολισμό ειδικά για τη βραδιά, τέσσερις κορυφαίοι Ελληνες ερμηνευτές όπερας και δυο μουσικοί θα δώσουν ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο γκαλά, τα έσοδα του οποίου θα πάνε στον Σύλλογο Φίλων Κτήματος Τατοΐου.

Είναι η έβδομη συνεχή χρονιά που διοργανώνεται το ετήσιο χριστουγεννιάτικο γκαλά όπερας από τον εξαιρετικά δραστήριο σύλλογο φίλων του πρώην βασιλικού κτήματος με στόχο την ενίσχυση του Ταμείου Μελετών Αποκατάστασης των ιστορικών κτιρίων. Συγκεκριμένα, όσοι βρεθούν στην αίθουσα «Παρνασσός» στις 16 Δεκεμβρίου θα συμβάλουν για την χρηματοδότηση της μελέτης αποκατάστασης του κτιρίου του Οινοποιείου το οποίο βρίσκεται σε φάση κατάρρευσης.

Είναι από τα παλαιότερα κτίρια του κτήματος και μια πρωτοποριακή μονάδα παραγωγής κρασιού για την εποχή του. Τα κρασιά του Τατοΐου είχαν βραβευθεί σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις. Στόχος είναι η αναστήλωση και η επαναλειτουργία του Οινοποιείου και η βιολογική παραγωγή κρασιού, η πώληση του οποίου θα αποφέρει έσοδα για την συντήρηση του κτήματος. Για να καλυφθεί το κόστος της μελέτης διοργανώνονται τακτικές ενέργειες fundraising μιας και το κόστος της μελέτης είναι ιδιαιτέρως υψηλό λόγω του μεγέθους του κτιρίου και των ειδικών απαιτήσεων.

Το πρόγραμμα του γκαλά περιλαμβάνει άριες από γνωστές όπερες και οπερέτες των συνθετών F. Lehar, J. Strauss, C. M. Schoenberg, C. Porter, A. Lloyd Webber, F. Loewe, L. Bernstein, M. Leigh, R. Rodgers και Θ. Σακελλαρίδη. Συμμετέχουν οι σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου και Αρτεμις Μπόγρη, ο τενόρος Γιάννης Καλύβας, ο βαρύτονος Χάρης Ανδριανός και οι μουσικοί Παναγιώτης Τζιώτης (βιολί) και Δημήτρης Γιάκας (πιάνο).

Ακολουθήστε το ΑΧΑΡΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
gadget
xenokostas
xenokostas
logistis-menidi
Advertisement
Advertisement

ΝΕΟΤΕΡΑ