ακολουθηστε μας

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ανάσταση για τον ιστορικό Αχαρναϊκό! Σε επαγγελματικά πρότυπα βάζει την ομάδα ο Μάρκου

Ακόμα και σε καιρό πανδημίας και αναστολής «εργασιών», κάποιοι άνθρωποι μπορούν να ξεχωρίσουν. Να προτάξουν το μεράκι και την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο, οργανώνοντας το μέλλον.

Ο Αχαρναϊκός εκπόνησε το πλάνο για τη νέα σεζόν, παρουσίασε τους προπονητές που θα αναλάβουν το δύσκολο έργο της ανόδου από το Α’ τοπικό, σε συνεργασία ασφαλώς με τη νέα διοίκηση που έχει βάλει ψηλά τον πήχη.

Ο στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από την επιστροφή στα ανώτερα κλιμάκια του ελληνικού ποδοσφαίρου, για μια ομάδα σύμβολο της ευρύτερης περιοχής. Αλλωστε, δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από την κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΠΣΑΝΑ, άλλο ένα
τρόπαιο στη μακρά ιστορία του Αχαρναϊκού.

Σε μια εκδήλωση όπου τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας και με φόντο την αίθουσα τροπαίων της ομάδας, η διοίκηση ανέπτυξε τις θέσεις της και το όραμά της, ενώ στη συνέχεια μίλησαν οι προπονητές και ο γενικός αρχηγός του συλλόγου.

Στις δηλώσεις τους οι ηγέτες της νέας αυτής προσπάθειας, Δημήτρης και Χρήστος Μάρκου, τόνισαν:

«Από σήμερα ο Αχαρναϊκός αλλάζει ύφος. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα τη σέβονται και θα την αγαπάνε όλοι οι κάτοικοι του Μενιδίου, αλλά και όλοι οι αγνοί φίλαθλοι του ποδοσφαίρου. Για εμάς προέχει το ευ αγωνίζεσθαι, θα κάνουμε το παν για να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο.

Ηδη, εδώ και καιρό, έχουμε ξεκινήσει να καταρτίζουμε το ρόστερ για τη νέα σεζόν, πρώτα απ’ όλα όμως έπρεπε να έρθουμε σε συμφωνία με τους ανθρώπους που θα μας βοηθήσουν. Το ρόλο του αρχιπροπονητή αναλαμβάνει ο πολύπειρος Ζήσης Ζήκος, που θα έχει το γενικό πρόσταγμα, ενώ τεχνικός διευθυντής θα είναι ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Χρήστος Αρβανίτης».

Ο προπονητής κ. Ζήκος μίλησε για «την τιμή που μου έγινε να αναλάβω την τεχνική ηγεσία μιας ιστορικής ομάδας όπως ο Αχαρναϊκός», έκανε λόγο για «τη δημιουργία ενός υγιούς συνόλου» και έδωσε ραντεβού στο γήπεδο, όταν ξεκινήσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις.

«Σημάδι ζωής» χαρακτήρισε τη συνεργασία με τον Αχαρναϊκό ο νέος τεχνικός διευθυντής, Χρήστος Αρβανίτης, καθώς «σε αυτό το γήπεδο πριν από 50 χρόνια έκανα το ντεμπούτο μου ως ποδοσφαιριστής, φορώντας τα γάντια του Εθνικού. Η μοίρα με έφερε ξανά μετά
από μισό αιώνα να αναλάβω ρόλο στην ομάδα του Μενιδίου και δηλώνω απόλυτα έτοιμος να δουλέψω σκληρά για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες της διοίκησης».

Δηλώσεις έκανε και ο γενικός αρχηγός Σάββας Βαβάσης, τονίζοντας «τη σημασία που δίνει ο Αχαρναϊκός στις ακαδημίες της ομάδας, θέλοντας να φέρει στο γήπεδο όλα τα παιδιά της περιοχής και να αναδείξει παίκτες. Καλούμε τον κόσμο να αγκαλιάσει αυτή τη νέα
προσπάθεια, ζητάμε, δε, σύμπνοια και συμπόρευση της τοπικής κοινωνίας, άλλωστε ο σύλλογος αποτελεί κόσμημα για την περιοχή και πόλο έλξης για τα νέα παιδιά».

Ο γενικός αρχηγός Σάββας Βαβάσης (στο μέσον) με τον Ζήση Ζήκο και τον Χρήστο Αρβανίτη

Αχαρναϊκός

Οι χρηματοδότες του Αχαρναϊκού Δημήτρης Μάρκου (αριστερά) και Χρήστος Μάρκου (δεξιά) έχοντας στη μέση τον προπονητή Ζήση Ζήκο και τον τεχνικό διευθυντή Χρήστο Αρβανίτη

ΝΕΟΤΕΡΑ