ακολουθηστε μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Xρήστος Ξενοκώστας: Πρωτοβουλίες για την Ανατολική Αττική

Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου κρίσιμα ζητήματα για την Ανατολική Αττική χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων προκειμένου να αντιμετωπισθούν χρονίζοντα ζητήματα.
Δεδομένου ότι η περιφέρεια μας συνιστά ραγδαία αναπτυσσόμενο τουριστικό προορισμό και θα υποδεχθεί χιλιάδες τουρίστες, τα κέντρα υγείας τα οποία ήδη δεν μπορούν επαρκώς να καλύψουν τις αυξανόμενες πληθυσμιακές ανάγκες της περιφέρειας, είναι απαραίτητο να ενισχυθούν με τις δέουσες υποδομές και τις ανάλογες ειδικότητες προκειμένου να αντιμετωπίζουν με επάρκεια τις περιπτώσεις οι οποίες αξιώνουν άμεσης αντιμετώπισης όπως π.χ. τα τροχαία. Δεδομένης δε και της επιβάρυνσης από τον κορωνοιό ο οποίος θα συνεχίσει να σπαταλά πόρους από το σύστημα υγείας η άμεση αναβάθμιση των κέντρων υγείας κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική.

Η κλιματική αλλαγή η οποία μας έχει δείξει ήδη τα “δόντια” της, με πολύ επώδυνο τρόπο στην Ανατολική Αττική, τόσο με τις περσινές πυρκαγιές όσο και προγενέστερα με το Μάτι, πληρώνοντας βαρύ φόρο αίματος σε ανθρώπινες ζωές, αλλά και πολύ υψηλό κόστος σε υποδομές και πόρους, η πολιτεία έχει χρέος αυτή την φορά να μην “πιαστεί στον ύπνο” αλλά με προληπτικές πολιτικές -άμεσα και όχι εκ των υστέρων ως συνήθως-, να προβεί στην θωράκιση των πόλεων, των κατοίκων και των υποδομών.

Η εγκατάσταση συστημάτων υψηλής τεχνολογίας για την πυρανίχνευση, η δημιουργία περιαστικών αντιπυρικών ζωνών, η ορθολογική διαχείριση και οργάνωση των πόρων προκειμένου να αντιμετωπίζονται άμεσα τα περιστατικά, είναι μέρος της δέσμης ενεργειών οι οποίες πρέπει άμεσα να προχωρήσουν.

Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν ότι “το προλαμβάνει φιλοσοφείν εστίν”! Ας δείξουμε ότι επιτέλους έχουμε διδαχθεί από τα λάθη μας και δεν θα μετατραπεί και αυτό το καλοκαίρι σε εφιάλτη. Τα οικονομικά προβλήματα είναι ήδη πολλά και δεν χρειαζόμαστε να επιβαρυνθούμε και με νέα προβλήματα τα οποία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με ίδιους πόρους.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΞΕΝΟΚΩΣΤΑΣ

Κίνημα Αλλαγής Ανατολικής Αττικής

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΝΕΟΤΕΡΑ