ακολουθηστε μας

Συνεντεύξεις

Χρ. Ξενοκώστας: «Συνεπής στον σοσιαλιστικό αυτοπροσδιορισμό μου, ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα Ανδρουλάκη»

Συνεπής στον δημοκρατικό, σοσιαλιστικό και φιλελεύθερο, ιδεολογικό αυτοπροσδιορισμό του δηλώνει ο Χρήστος Ξενοκώστας ο οποίος επέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ και αναμένεται να είναι υποψήφιος στην περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής.

Ερώτηση: Ως πολιτικός, με τη συνεχή παρουσία σας και τις δράσεις σας, είστε γνωστός στους πολίτες της Ανατολικής Αττικής. Ποιος είναι, όμως, ο Χρήστος Ξενοκώστας εκτός πολιτικής;

«Είμαι γεωπόνος, γεωργοοικονομολόγος (master) με MBA στα οικονομικά. Από το 2003 εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας κυρίως ως διοικητικό στέλεχος επιχειρήσεων με τομέα ευθύνης τα οικονομικά. Είμαι παντρεμένος, έχουμε τρία παιδιά και με την οικογένεια μου ζω στην περιοχή της Βάρης».

Ερώτηση: Υπήρξατε ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, πήρατε όμως την απόφαση να αποχωρήσετε το 2015 μετά τη διάσπαση του χώρου. Ποια ήταν η διαδρομή σας στο ΠΑΣΟΚ;

«Από τα φοιτητικά χρόνια δραστηριοποιήθηκα στην ΠΑΣΠ, την νεολαία ΠΑΣΟΚ και εν συνεχεία στο ΠΑΣΟΚ. Είναι μια μακρά διαδρομή η οποία κράτησε σχεδόν είκοσι χρόνια, από το 1994 έως και το 2015. Είχα την τιμή να διατελέσω αναπληρωτής Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος καθώς και μέλος του Οργανωτικού του Γραφείου. Μετά την διάσπαση του χώρου, απείχα από κάθε κομματική δράση και καθώς δεν με εξέφραζε ούτε το ΚΙΝΑΛ αρκέστηκα να διατυπώνω τις ανησυχίες μου μέσα από την αρθρογραφία και το συγγραφικό μου έργο».

Eρώτηση: Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν στην ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ και ποιοι στην αποχώρησή σας από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Πράγματι, στο τέλος του 2019 συμμετείχα στην ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ. Κίνητρο υπήρξε η απόφαση για τον μετασχηματισμό του σε κεντροαριστερό κόμμα, κύριο εκπρόσωπο του προοδευτικού κόσμου. Στην πράξη, όμως, αυτή η διαδικασία δεν προχώρησε. Η διάψευση των προσδοκιών ολόκληρης της δημοκρατικής παράταξης η οποία στήριξε με πολύ υψηλά ποσοστά τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο λόγος να αποχωρήσω. Ήταν μια απόφαση που δεν ήταν δύσκολη. Η συνέπεια στον δημοκρατικό, σοσιαλιστικό και φιλελεύθερο, ιδεολογικό αυτοπροσδιορισμό μου, δεν μου επέτρεψαν παλινωδίες».

Ερώτηση: Η επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ πως προέκυψε;

«Καταλυτικό ρόλο έπαιξε η επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στις εκλογές για τη θέση του Προέδρου του κόμματος. Τον γνωρίζω καλά από τα φοιτητικά μας ακόμη χρόνια και για εμένα αποτελεί εγγύηση συνέπειας, ακεραιότητας, ικανότητας, ελπίδας και προοπτικής για την πατρίδα μας. Η υπόσχεση του Νίκου Ανδρουλάκη ότι θα ανασυγκροτήσει το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο ως κομματικό φορέα αλλά και ως πυλώνα πλειοψηφικό για την δημοκρατική παράταξη, μέσα από ανοιχτές στην κοινωνία, πολιτικές και δημοκρατικές διαδικασίες, έκαναν την επιστροφή μου στο ΠΑΣΟΚ μονόδρομο. Και βλέπουμε, βέβαια, ότι ήδη ο Νίκος Ανδρουλάκης υλοποιεί στην πράξη και με μεγάλη επιτυχία τις υποσχέσεις του».

Ερώτηση: Επομένως να περιμένουμε να σας δούμε και υποψήφιο με το ΠΑΣΟΚ στην Ανατολική Αττική;

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης απεύθυνε ανοιχτό κάλεσμα στην κοινωνία προκειμένου να στελεχωθούν τα ψηφοδέλτια με πρόσωπα της εργασίας, της επιστήμης, του επιχειρείν και την αξιοσύνης εν γένει, με ένσημα και κοινωνικό στίγμα, περιθωριοποιώντας την κομματική νομενκλατούρα και τους “ημετέρους¨ πολιτευτές. Ανοίγει διάπλατα λοιπόν το κόμμα στην ελληνική κοινωνία και είμαι σίγουρος ότι ανά την Ελλάδα η ανταπόκριση θα είναι θεαματική. Προσωπικά ζω στην Ανατολική Αττική, αφουγκράζομαι τα προβλήματα και τα ζητήματα της περιφέρειας μας, οπότε ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Προέδρου κατέθεσα την υποψηφιότητα μου στην αρμόδια επιτροπή και αναμένω τις αξιολογικές κρίσεις της».

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΝΕΟΤΕΡΑ