ακολουθηστε μας

EDITORIAL

Προχωρά μέσω… Θεσσαλονίκης ο σχεδιασμός για τη ψηφιακή αναβάθμιση του δήμου Αχαρνών

Στη ΔΕΘ για σειρά συναντήσεων ο δημαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο, Νίκο Δαμάσκο – Τι είπαν με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Λίγες ημέρες μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός αποφάσισε να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη όπου και χτυπά η καρδιά του πολιτικού, οικονομικού και επιχειρηματικού κόσμου με τη διεξαγωγή της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στέλνοντας το μήνυμα ότι η εποχή της εσωστρέφειας και της απομόνωσης ανήκει στο παρελθόν.

Συνοδευόμενος από τον αντιδημάρχο Διοικητικών Υπηρεσιών και Ανθρωπίνου Δυναμικού, Νίκο Δαμάσκο, ο δήμαρχος είχε σειρά επαφών με εκπροσώπους της κεντρικής πολιτικής σκηνής αλλά και ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλη τη χώρα στο πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων, εμπειριών και μελλοντικών συνεργασιών.

Ξεχωριστή ήταν η συνάντηση με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη με τον οποίο συνεχίστηκε η στενή συνεργασία με στόχο τη ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών που θα προσφέρει ο δήμος Αχαρνών στους δημότες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός είχε δεχθεί στο γραφείο του τους Βρεττό, Δαμάσκο, στο τέλος του Ιουλίου (ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ), πριν δηλαδή γίνει η επίσημη διαδοχή στον θώκο του δημάρχου Αχαρνών και είχαν συμφωνήσει ότι η συνεργασία θα εντατικοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

Η ώρα έφτασε και οι τρεις άνδρες είχαν την ευκαιρία να τα πουν εκτενώς στο περιθώριο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης με τον Σπύρο Βρεττό να τονίζει την ανάγκη άμεσης εφαρμογής συστημάτων που θα δώσουν τέλος στον απαρχαιωμένο τρόπο εξυπηρέτησης των δημοτών της πόλης και τον Νίκο Δαμάσκο, αρμόδιο αντιδήμαρχο να συζητά με τον υπουργό (που είναι κάτοικος Αχαρνών) τα πρώτα βήματα του οδικού χάρτη που θα οδηγήσει το Μενίδι – επιτέλους – στη ψηφιακή εποχή.

Πιερρακάκης, Βρεττός και Δαμάσκος συμφώνησαν ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί στην Αθήνα, πλέον, μετά το πέρας της 84ης ΔΕΘ.